Zinātnieki: inteliģentāki nekļūsim
Publicēts 3. augustā, 2011.
Britu zinātnieki noskaidrojuši, ka cilvēces intelekta attīstība ir sasniegusi savu maksimumu un no fizikas un fizioloģijas likumu viedokļa mēs vēl gudrāki kļūt nevaram, lai kā arī to vēlētos.

 

Kembridžas universitātes zinātnieki uzskata - lai turpinātu attīstīties, cilvēka smadzenēm nepieciešams daudz vairāk enerģijas un skābekļa, taču to nodrošināt pašreizējos apstākļos nav iespējams, atsaucoties uz The Daily Mail, raksta Newsru.com

Kembridžas universitātes neirobioloģijas profesors Saimons Loglins norāda, ka cilvēka smadzeņu masa vidēji ir tikai 2% no kopējās ķermeņa masas, taču enerģijas patēriņš proporcionāli ir krietni lielāks, proti, smadzeņu funkciju nodrošināšanai organisms patērē 20% pieejamās enerģijas.

Izpētot smadzeņu struktūru un noskaidrojot, kāds ir to šūnu enerģijas patēriņš, secināts, ka domāšanas centra jaudas palielināšanai būtu nepieciešams daudz vairāk enerģijas, taču cilvēka ķermeņa uzbūves īpatnību dēļ to sagādāt nav iespējams. Loglins norāda, ka smadzenēm daudz enerģijas vajadzīgs tādēļ, ka tiek apstrādāta informācija no dažādiem avotiem, turklāt apstrādājamās informācijas apjoms ir ierobežots un pagaidām šo "limitu" pārvarēt nevar.

Citi zinātnieki uzskata, ka pie vainas ir neironu tīkls, kas savieno dažādus smadzeņu reģionus, - tā iekšējais pilnveidošanās potenciāls ir izsmelts. Cilvēkiem ar augstu IQ koeficientu šis tīkls ir labi attīstīts un informācijas apmaiņu veic ļoti ātri.

Pēc Kembridžas universitātes psihiatrijas profesora Eda Bulmora domām, cilvēku spējas kļūt vēl gudrākiem varētu veicināt neironu tīkla paplašināšanās, taču smadzenēm atvēlētā vieta cilvēka ķermenī tik ātri lielāka nekļūs.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: