Ziemeļkoreja pievienojas "Twitter"
Publicēts 18. augustā, 2010.
ASV otrdien internetā izlika apsveikumu Ziemeļkorejai par pievienošanos mikroblogu tīklam "Twitter", taču brīdināja, ka pašizolācijā dzīvojošais režīms varētu saņemt daudz vairāk, nekā bija cerējis, pievienojoties savstarpēji savienotajai pasaulei.

ASV Valsts departamenta preses pārstāvis Filips Kraulijs savā tvitera kontā ierakstīja "Ziemeļkoreja, laipni lūgta "Twitter" un tīmekļa pasaulē".

Taču Kraulijs norādīja Ziemeļkorejai, kuras ieraksti līdz šim bijuši saites uz tās slavenajiem skaļajiem pret ASV un Dienvidkoreju vērstajiem saukļiem, ka "mēs tviteri izmantojam, lai sasaistītos, informētu un debatētu".

 

"Ziemeļkorejas valdība ir pievienojusies tviterim, bet vai tā ir gatava ļaut pievienoties arī saviem pilsoņiem?"

citā ierakstā vaicā Kraulijs. "Noslēgta karaliste nevar mainīties vienā naktī, taču reiz ieviestas tehnoloģijas nevar atslēgt. Pavaicājiet Irānai."

 Tas bija mājiens uz pagājušā gada plašajiem ielu protestiem Irānā pret falsificētajām prezidenta vēlēšanām, kuri tika organizēti un pārējai pasaulei parādīti ar tvitera un citu jauno tehnoloģiju palīdzību.

Tiek uzskatīts, ka Ziemeļkorejai ir elites hakeru vienība, taču tikai nedaudziem iedzīvotājiem ir pieejams dators, nerunājot par internetu.

Phenjanas tvitera konts, kurš gan ir tikai korejiešu valodā, strauji piesaistījis sekotājus. Otrdienas pēcpusdienā komunistiskā režīma kontam "@uriminzok" bija 4600 sekotāju - par 1000 vairāk nekā Kraulija kontam "@pjcrowley". 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: