"YouTube" sācis dzēst teroristu ievietotos video
Publicēts 4. novembrī, 2010.
Video vietne "YouTube" sākusi dzēst ar teroristisko grupējumu "Al Qaeda" saistītos video. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Lielbritānijas valdība ASV Baltajam namam pasūdzējās par teroristu ievietoto video pārbagātību internetā.

Specdienesti norāda, ka, lai gan "YouTube"  ir vieta, kur lietotājiem izpausties ar savu ievietoto video saturu, pēdējos gados novērojamas arī ļoti negatīvas tendences, proti, vietnes pieejamību un lielo popularitāti savā labā sākuši izmantot arī teroristiski grupējumi, kuri šādā veidā popularizē savu ekstrēmistu pārliecību, aicina uz noziedzīgu rīcību un vervē jaunus sekotājus.

 

Pagājušajā naktī no "YouTube" izdzēsts liels skaits pazīstamā teroristu sludinātāja Anvara al Avlaki video. Taču, kā raksta laikraksts "Telegraph", problēma vēl ne tuvu nav atrisināta - piemēram, meklētājā "Google" ierakstot frāzi  "44 veidi, kā atbalstīt džihādu", parādās simtiem rezultāti no "YouTube". Divi no trīs top-rezultātiem ir bloķēti, kamēr pārējie joprojām pieejami.

Avoti Lielbritānijas parlamentā apstiprina, ka briti vērsušies pie ASV Baltā nama, lai panāktu, ka šāda veida video nebūtu publiski pieejami. ASV tikmēr norāda, ka varas iestāžu rīcībā ir pietiekami resursu, lai reaģētu uz tādiem internetā ievietotiem materiāliem, kas rada "skaidru draudu sabiedrības interesēm".

Vietne "YouTube" kopš 2006.gada darbojas kompānijas "Google.INC" ietvaros, un tās galvenais birojs atrodas Kalifornijā, ASV. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: