Windows XP vēl 10 gadus
Publicēts 15. jūlijā, 2010.
Dienu pirms paziņojuma par atbalsta pārtraukšanu "Windows XP" versijai "Service Pack 2", uzņēmums "Microsoft" atklāja, ka atsevisķām "Windows 7" versiju operētājsistēmām būs iespējama lejupatjaunošana (downgrade) uz Windows XP, vēl 10 gadus.

 

Savulaik Microsoft jau bija pārtraucis operētajsistēmu lejupatjaunošanu, kas noveda pie nelegālas Windows operētājsistēmu lejupatjaunošanas.

 

Jaunais termiņa pagarinājums, būs jau otrais. Pirmajam pagarinājumam vajadzēja ilgt 6 mēnešus, lai arī sākotnēji tika lemts par 18 mēnešiem, kas būtu beigušies 2011. gada aprīlī. Tagad Microsoft ir mainījis domas, atļaujot Windows 7 operētajsistēmas Profesional un Ultimate versiju lejupatjaunošanu līdz 2020. gadam. Jāpiemin, ka šāda iespēja būs tikaiWindows 7 operētajsistēmas minēto versiju OEM kopijām — kopijām, kuras uztādījis datora ražotājs.

Vašingtonas Worldwide Partner Conference konferences ietvaros, uzņēmuma darbinieks atzina, ka 74% komersantu datoru joprojām darbojas arWindows XP operētājsistēmu. Ticamākais pieturēšanās iemesls pie Windows XP operētajsistēmas, ir viņu vēlme standartizēties vienai operētajsistēmai, lai atvieglotu aparatūras pārvaldību.
Pēc Microsoft pārstavja teiktā, attīstoties, komersanti var turpināt iegādāties jaunus PC, pielietojot tiesības izmantot Windows XP vai Windows Vista, līdz viņi ir gatavi izmantot Windows 7 operētājsistēmu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: