Windows, iespējams, būs kā liels portāls
Publicēts 25. novembrī, 2010.
Internetā parādījusies informācija par Microsoft ieceri Windows 7 pēctecī (nebūtu svarīgi - Windows 8, Windows Next, vai kāds cits tam būs nosaukums) atstāt lietotāju "vienu ar kailiem dzelžiem" un tikai elementāru vadības programmu.

Projektā "Desktop as a Service" (DaaS) paredzēts arī operētājsistēmu turēt mākoņserverī; respektīvi - lietotājs savu PC uztvers vienīgi kā lielu interneta portālu. Tanī būs sadaļas datiem, programmām, komunikācijai, lietotāja iestatījumiem, autorizācijai, un tam visam piekļūt varēs no jebkura dzelža un jebkuras vietas pasaulē, kur vien ir internets.

 

Microsoft ir liela pieredze virtuālo darbvirsmu (Virtual Desktop Infrastructure (VDI)), virtuālās programmatūras (App-V, MED-V, Remote Apps, Terminal Server), virtuālo OS (Remote Desktop, Terminal Services, VDI) un līdzīgu risinājumu izveidē. Kaut arī VDI daudzi uzskata par optimālu bāzi šādiem mākoņdatoriem, Microsoft apgalvo, ka "Desktop as a Service" būšot kaut kas vēl daudz vairāk.

 

Jācer, ka minētā iespēja būs tikai opcionāla, nevis obligāta. Cilvēka psiholoģija ir tāda, ka tik lielas pārmaiņas tas varētu arī nepieņemt. Vismaz uzreiz. Tāpēc gaidīsim jaunas ziņas no Microsoft!

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: