Windows 8 varētu parādīt jau janvārī
Publicēts 16. decembrī, 2010.
Iespēju, ka Stīvs Ballmers jau nākammēnes izrādīs kādu no Windows 8 alfām vai betām, pieļauj The New York Times ar atsauci uz avotiem kompānijā Microsoft.

Bet patiesībā janvāra sākumā Lasvegasā notiekošā prestižā izstāde CES-2011 būs veltīta Microsoft centieniem mēģināt ielēkt aizejošā vilcienā, t.i., panākt Apples iPad. Tāds iespaids rodas, jo planšetdatoru ekspozīcijai būs galvenā loma šīs kompānijas stendā. Jau kopš 2000. gada Microsoft mēģina bīdīt tirgū tādas vai citādas planšetes, bet līdz šim Redmondas kantoris vienmēr palicis nesaprasts. Tagad nu atkal kopā ar Samsung, Dell u.c. firmām saražota kārtējā planšetu krava ar cerībām vismaz kaut ko nolikt blakām tirgus līderim iPad.

Samsung ražojums gan solās būt interesants. Izmēros planšete būs tāda pati kā iPad, varbūt pavisam nedaudz biezāka. Bet tai būs izbīdāma unikāla plāna reālā klaviatūra, kas pamatīgi atvieglos rakstīšanu. Jaunumā darbosies Windows 7, bet, kad klaviatūra tiks iestumta, pāri displejam nolaidīsies īpaša, pirkstu vadībai optimizēta lietotāja saskarne.

Kā šādu ierīču mērķauditorija tiek minēti lietišķie cilvēki, kam būs pievilcīgi izlasīt avīzi un izskatīt Word vai Excel dokumentus.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: