Vilcienos būs pieejams bezvadu internets
Publicēts 18. jūlijā, 2011.
Pašlaik vairākos elektrovilcienos un dīzeļvilcienos, kas kursē arī Jelgavas virzienā, «Pasažieru vilciens» testē bezvadu interneta pieslēgumu. Paredzēts, ka pasažieri to varēs lietot bez maksas pēc trim mēnešiem.

 

«Tā kā interneta pieslēgums testa režīmā pašlaik nodrošināts vairākos sastāvos, kas kursē pa visu Latviju, vilcieni kursē arī Jelgavas virzienā. Pasažierus gan neinformējam, ka viņi brauc vagonā, kur iespējams lietot internetu, jo ātrums vēl ir lēns, paši to izmēģinām. Taču ir pasažieri, kas atrod tīklu un arī to testē, saprotot, kur katrā maršrutā ir labāks un sliktāks pārklājums,» skaidro «Pasažieru vilciena» pārstāvis Andrejs Filipovs, piebilstot, ka Igaunijas vilcienos šāds serviss jau ir pieejams.

Viņš teic, ka grūtības mobilo sakaru operatoriem, nodrošinot pakalpojumu, sagādā gan vilcienu ātrums, gan vagonu metāla korpuss: «Tāpēc vērtējam, kuru operatoru izvēlēties. Pašlaik gan vēl nevar pateikt, vai tas būs viens operators vai vairāki.»

Katrā no sastāviem internetu varēs lietot vienā vagonā, taču, ja pārklājums būs labs, tas «aizķers» arī citus vagonus. Pakalpojumu plānots ieviest divu līdz trīs mēnešu laikā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: