Veyron būs SuperSport versija
Publicēts 16. jūnijā, 2010.
Volkswagen koncernā ietilpstošais ekskluzīvo braucamrīku ražotājs Bugatti plāno izlaist īpašu Veyron SuperSport.

Kamēr Bugatti vadība plāno, kāds būs supermašīnas Veyron pēctecis un, vai izlaist četru durvju modeli Galibier, inženieri jau ķērušies pie Veyron SuperSport versijas sagatavošanas.

 Kā vēsta Lenta.ru, tas būs auto ar 1200 zirgspēku motoru un pārējo mūsdienu auto vidū izcelsies ar vēl neprātīgākām dinamikas īpašībām - provizoriskā informācija liecina, ka auto ar 100 km/h brauks tūlīt pēc akseleratora nospiešanas, proti, pēc 2,2 sekundēm. Veyron SuperSport maksimālais ātrums tam atkal ļaus pretendēt uz pasaulē ātrākā sērijveida auto titulu - 425 kilometri stundā. Ātrāko Veyron plānots izlaist tikai 30 eksemplāros.

 

Daži fakti par Bugatti Veyron

Tas ir auto ar 8 litru W16 turbo motoru, kurš attīsta 1001 ZS. 100 km/h auto spēj sasniegt 2,5 sekundēs, 200 km/h - 7,3 sekundēs, 300 km/h - 16,7 km/h, 400 km/h - 50 sekundēs.

Auto maksimālais ātrums ir 407 kilometri stundā, un tas nozīmē, ka attālumu no Rīgas līdz Ventspilij (184 km) ideālos apstākļos tas varētu veikt apmēram 27 minūtēs, bet Latviju maršrutā no Daugavpils līdz Ventspilij (421 kilometrs) tas varētu šķērsot mazliet vairāk nekā stundā. Jāatzīmē gan, ka šie skaitļi ir tikai teorētiski, jo, braucot ar maksimālo ātrumu, Veyron 100 litru bākā vakuums iestājas pēc 12 minūtēm, bet īpašās Michelin riepas iztur tikai 15 minūtes.

Tāpat var atzīmēt, ka Veyron ir izteikti dārgs auto, jo tas turpina naudu no bankas sūknēt arī pēc iegādes, kas izmaksā apmēram miljonu eiro. Ja ticam Wikipedia.org rakstītajam, tad īpašās riepas no diskiem var nomontēt tikai rūpnīcā Francijā (izmaksas ap 70 000 ASV dolāru), bet riepu komplekts pats maksā ap 25 tūkstošiem dolāru. Veyron slodzēm piemērotas jaunas 7 pārnesumu DSG pārnesumkārbas vērtība savukārt tiek lēsta ap 120 tūkstošiem dolāru. 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: