Varas iestādes: Facebook seju atpazīšana ir prettiesiska
Publicēts 4. augustā, 2011.
Vācijas datu aizsardzības iestādes apgalvo, ka jaunā "Facebook" seju atpazīšanas funkcija ir prettiesiska, un pieprasa sociālajam tīklam to pārtraukt un izdzēst visu ar to saistīto informāciju.

 

Balstoties uz agrāk pievienotajiem aprakstiem un attēlos redzamo seju analīzi, "Facebook" atpazīst iepriekš atzīmētās sejas un piedāvā tām pielikt aprakstus.

Taču šī funkcija ir radījusi vispārējas bažas privāto tiesību aizstāvju vidū, kuri uztraucas, ka sociālais tīkls saglabā svarīgus biometrijas datus.

Lai arī lietotājiem ir iespēja atteikties no funkcijas, kas automātiski atpazīst viņu sejas, "Facebook" tik un tā analizē visus attēlus.

Hamburgas Datu aizsardzības biroja pārstāvis Johanness Kaspars paziņoja, ka tādā veidā tiek pārkāptas cilvēktiesības, neļaujot viņiem izlemt, kas notiek ar viņu privāto informāciju, un ka Vācija ierosinās tiesvedību, ja "Facebook" neievēros vāciešu prasību.

Kā atklāja Kaspars, "Facebook" tas varētu izmaksāt līdz pat 300 000 eiro (210 000 latu).

"Ja "Facebook" izlems saglabāt šo funkciju, viņiem jānodrošina, ka datubāzē tiek saglabāti tikai to cilvēku biometrijas dati, kuri tam ir piekrituši," viņš piebilda.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: