Uzzini savas datorpeles dienas maršrutu
Publicēts 30. martā, 2010.
Maskavas dizainers Anatolijs Zenkovs, domājot par labākām izklaides iespējām, pirms kāda laika radījis aizraujošu programmatūru “MousePath”, kas ļauj ikvienam ierakstīt un vēlāk apskatīt visas ar datorpeli veiktās kustības. Tagad tā pārtapusi par nopietno “IOGraph”.

Uz “Java” bāzes veidotais rīks jau labu laiciņu ir pārsteidzis daudzus interneta lietotājus, gan dažādos dizaina blogos, gan populārajās interneta vietnēs Facebook, Twitter un Flickr. Aktīvākie jaunā produkta entuziasti programmatūras radīto pat nosaukuši par mākslu. Kāpēc gan ne?

 Pirms pāris gadiem līdzīga situācija bija vērojama ar sociālo mediju lietotāju draugu diagrammām. Jau toreiz pavisam nevainīga ziņkārība pārvērtās par vizuāli baudāmu attēlu fenomenu, nonākot lielākajos ar mākslu un dizainu saistītajos izdevumos.

Vēl viena statistikas programmatūra, kas gan ir samērā dārga, ļauj uzskaitīt ikvienu apmeklētāja datorpeles klikšķi. Tās nosaukums “ClickHeat”. Domāju, ka arī šā rīka grafikas varētu pretendēt uz kādu radošu balvu.

Bezmaksas programmatūra, kas pieejama PC, Mac un Linux, ne tikai ieraksta kursora maršrutus, bet arī iezīmē vietas, kur tas visilgāk ir atradies dīkstāvē. “IOGraph” ir ātri lejupielādējama, un, spriežot pēc pirmās darbības stundas, neietekmē citus datora procesus. Tā ir praktiski nemanāma. Varbūt ir vērts izmēģināt...


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: