Trešdaļa iedzīvotāju nekad nav lietojusi internetu
Publicēts 7. jūnijā, 2011.
Pagājušajā gadā Latvijā to cilvēku īpatsvars, kas nekad nav lietojuši internetu, veidoja gandrīz trešdaļu jeb 28,9%, liecina Eiropas Komisijas (EK) apkopotie dati saistībā ar Digitālās programmas Eiropai ("Digital Agenda for Europe") izpildi.

Dati attiecas uz 16 līdz 74 gadus veciem iedzīvotājiem.

Tie liecina, ka vidēji Eiropas Savienības (ES) valstīs šādu cilvēku īpatsvars pērn sasniedza 26,3%. Lietuvā šādu cilvēku īpatsvars bija lielāks nekā Latvijā - 35,5%, savukārt Igaunijā tas bija mazāks - 22,2%.

Dati, kas ietver arī ES neiekļautās Eiropas valstis, liecina, ka sliktākā situācija pērn bijusi Turcijā, kur nekad internetu nelietojušo cilvēku īpatsvars sasniedza 58,4%, savukārt labākā situācija bija Īslandē, kur tādu bija tikai 4,9%.

Salīdzinot ar 2009.gadu, Latvijā pērn nedaudz samazinājies šādu cilvēku skaits - 2009.gada dati liecina, ka internetu nekad nav lietojuši 31,5% iedzīvotāju.

EK dati rāda, ka pagājušajā gadā regulārie interneta lietotāji, kas internetu lieto vismaz reizi nedēļā, veidoja 62,5% iedzīvotāju, kamēr vidēji ES šis rādītājs bija 65%, Igaunijā - 70,9%, bet Lietuvā - 57,5%.

Bieži jeb katru dienu vai gandrīz katru dienu Latvijā internetu lieto 49,4% iedzīvotāju, vidēji ES - 53,1%, Igaunijā - 57%, bet Lietuvā - 44,9%.

Ar portatīvā datora starpniecību internetu pērn Latvijā lietoja 11,6%, bet ar mobilā tālruņa starpniecību - 1,7% iedzīvotāju.

Kā ziņots, Digitālā programma Eiropai aptver plašu pasākumu spektru, kas jāveic līdz 2020.gadam. Programmā ieskicētas septiņas prioritārās rīcības jomas - digitāla vienotā tirgus izveide, lielāka sadarbspēja, interneta drošības un lietotāju uzticēšanās uzlabošana, daudz ātrāka piekļuve internetam, vairāk ieguldījumu pētniecībā un izstrādē, digitālās kompetences prasmju un iekļautības palielināšana, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju piemērošana, lai risinātu sabiedrībā aktuālas problēmas, piemēram, klimata pārmaiņas un sabiedrības novecošanu. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: