Time par gada cilvēku atzīst Facebook
Publicēts 16. decembrī, 2010.
ASV žurnāls "Time" trešdien par gada cilvēku pasludinājis sociālā tīkla "Facebook" līdzdibinātāju Marku Cukerbergu, ignorējot lasītāju aicinājumus šo godu piešķirt interneta vietnes "WikiLeaks" izveidotājam Džūljenam Asanžam.

Tādējādi 26 vecais Cukerbergs ir otra jaunākā persona, kas saņēmusi šo "Time" pagodinājumu.

Žurnāla redaktors Ričards Stengels norādīja, ka Cukerberga izveidotais sociālais tīkls "pārveido veidu, kā mēs katru dienu dzīvojam savu dzīvi".

Cukerbergs "Time" redaktoru izvēlē par gada cilvēku pārspējis ASV konservatīvo Tējas dzērāju kustību, kas ievērojami ietekmēja nesen notikušās Kongresa vēlēšanas, un Asanžu.

Asanžs, kurš patlaban atrodas apcietinājumā Londonā, nonācis pasaules ažiotāžas centrā par viņa organizācijas atklātībā nodotajiem tūkstošiem ASV diplomātisko telegrammu.

"Time" lasītāju balsojumā nospiedošu pārsvaru gada cilvēka kandidatūrai ieguva tieši viņš, kam sekoja ASV dziedātāja "Lady Gaga", kura pazīstama ar saviem izsmalcinātajiem tērpiem.

Taču Stengels uzsvēra, ka "Facebook" radījis vēl neredzēta mēroga ietekmi.

"Marks Eliots Cukerbergs ir kļuvis par "Time" 2010.gada cilvēku, jo viņš radījis saikni starp pusmiljardu cilvēku un starp tiem izveidojis sociālās attiecības (kaut kas tāds vēl nav pieredzēts), izveidojis jaunu sistēmu informācijas apmaiņai, kas kļuvusi gan neaizstājama, gan reizēm mazliet biedējoša un, visbeidzot, izmainījis mūsu dzīves veidā, kas ir inovatīvs un pat optimistisks," sacīja Stengels.

Intervijā televīzijas kanālam NBC Stengels norādīja, ka, pretēji nepatīkamajam Cukerberga tēlam Holivudas filmā "Sociālais tīkls", viņš ir ļoti laipns.

Kandidātu sarakstā uz gada cilvēku "Time" bija izvirzījis arī Afganistānas prezidentu Hamidu Karzai un no pazemes gūsta izglābtos 33 čīliešu kalnračus.

Savukārt 1927.gadā par pirmo gada cilvēku tika atzīts amerikāņu lidotājs Čārlzs Lindbergs, kurš 25 gadu vecumā ir arī jaunākā persona, kas ieguvusi šo titulu.

 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: