Spyker tomēr varētu izlaist dīvaino SUV
Publicēts 8. martā, 2010.
Ja nebūtu Spyker, kas pēdējā brīdī panāca vienošanos ar līdzšinējiem Saab īpašniekiem, zviedru marka būtu aizgājusi nebūtībā.

Izrādās, ka no darījuma ne mazāks ieguvums ir arī nīderlandiešu superauto ražotājam. Kā vēsta Autocar, Spyker atdzīvinājuši īpaši savdabīgā luksus SUV automobiļa D12 Paris-to-Peking projektu, kas pirmo reizi tika prezentēts pirms veseliem trim gadiem Ženēvas auto izstādē, bet kopš tā laika bija iesaldēts.

Kā vēsta Autocar, Spyker vadītājs Viktors Millers pēc Saab pārņemšanas esot nolēmis atsākt greznā SUV izstrādi un, ņemot vērā jauniegūtās darba rokas Zviedrijā, plašās ražošanas iespējas, kā arī Saab inženieru pieredzi, Autocar ziņojums šķiet visnotaļ pamatots.

Oriģinālajam D12 Paris-to-Peking konceptautomobilim bija uzstādīts 6 litru W12 dzinējs ar 500 ZS un 610 Nm, kas nodrošināja sprintu līdz simtam 5 sekundēs, bet sērijveida automašīnai starp reālākajiem jaudas agregātiem tiek minēts kāds General Motors koncerna V8 kompresordzinējs. Kāpēc gan lai tas nebūtu Corvette motors ar vairāk nekā 600 zirgspēkiem?

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: