Spēcīgākais "Apple" tirgus Baltijas valstīs - Igaunijā
Publicēts 2. augustā, 2011.
Spēcīgākais informācijas tehnoloģiju kompānijas "Apple" tirgus Baltijas valstīs ir Igaunijā, savukārt lielākais pieaugums bijis Latvijā, paziņoja "AVAD Baltic" direktors Tomass Palšis.

 

Pēc viņa vārdiem, Igaunijā pārdošanas apjoms ir gandrīz tikpat liels kā Lietuvā, tādējādi šajā valstī "Apple" tirgus daļa ir gandrīz divreiz lielāka nekā Lietuvā vai Latvijā.

Pēc viņa sniegtās informācijas, šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2010.gada attiecīgo periodu, datoru pārdošanas apjoms Baltijas valstīs pieaudzis par 62,2%, tai skaitā Igaunijā - par 59%, Lietuvā - par 64,6%, Latvijā - par 81%. Kopš 2011.gada janvāra pārdoti vairāk nekā 5000 planšetdatoru "iPad", līdere ir Lietuva, tālāk seko Igaunija un Latvija.

"Apple" klēpjdatoru tirgus daļa Latvijā un Lietuvā patlaban ir aptuveni 4%, bet Igaunijā - 7%. Mērķis ir panākt, ka tā ir līdzīga kā Skandināvijas valstīs un Rietumeiropā, kur kompānijas tirgus daļa ir 8%-15%, teica Palšis.

Vaicāts par plāniem šim gadam, viņš informēja, ka pagājušais gads bija rekordgads, kad sasniegts 15,84 miljonu eiro (11,14 miljonu latu) apgrozījums, kas pārsniedzis prognozes, pārdoti 11 000 datoru. Šogad plānotais pieaugums ir aptuveni 90%, sasniedzot 29 miljonus eiro (20 miljonus latu). Plānots pārdot 17 000 datoru.

"Baltijas valstīm izaugsmes ātruma ziņā vēl jāpanāk citas Eiropas valstis, un tas nozīmē strauju izaugsmi," sprieda Palšis.

Viņš piebilda, ka kopš "AVAD Baltic" kļūšanas par autorizēto "Apple" izplatītāju Baltijas valstīs 2007.gada 1.oktobrī uzlabots servisa līmenis Baltijas valstīs, bet partneri atvēra vairākus jaunus "Premium Reseller" veikalus, kuros tiek piemēroti pasaules līmeņa "Apple" standarti.

"Tikai pirms pāris gadiem "Apple" bija nišas produkts, ko lietoja dizaineri, mūziķi, fotogrāfi un daži fani, turpretī tagad kompānijas datori ir pieejami un iekārojami daudziem - no studentiem līdz uzņēmējiem," vērtēja Palšis.

"AVAD Baltic" ir oficiālais "Apple" produktu izplatītājs Baltijas valstīs kopš 2007.gada. Uzņēmuma galvenā mītne ir Lietuvā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: