Sony, Toshiba un Hitachi kopīgi ražos mazos LCD ekrānus
Publicēts 31. augustā, 2011.
Japānas elektronikas kompānijas "Sony Corp.", "Toshiba Corp." un "Hitachi" trešdien medijiem paziņoja, ka plāno apvienot to struktūrvienības, kas nodarbojas ar maza un vidēja izmēra ekrānu ražošanu viedtelefoniem un planšetdatoriem.

 

Uzņēmumi norādīja, ka plāno parakstīt juridiski saistošas vienošanās šā gada laikā un pabeigt apvienošanās procesu līdz 2012.gada pavasarim, tādējādi cenšoties sevi labāk pozicionēt intensīvi konkurējošajā tirgū.

Apvienoto kompāniju daļēji finansēs investīciju fonds "Innovation Network Corp. of Japan", ko 2009.gadā izveidoja privātais sektors un Japānas valdība, lai atbalstītu nākošās paaudzes uzņēmumus.

Fonds šajā projektā investēs aptuveni 200 miljardus jenu (1,26 miljardus latu) un iegūs 70% akciju daļu, kamēr "Sony", "Toshiba" un "Hitachi" katram piederēs 10%.

Šāds lēmums pieņemts laikā, kad Japānas kompānijas cenšas rast iespējas labāk konkurēt ar Dienvidkorejas un Taivānas uzņēmumiem tirgū, kur viedtelefoniem, planšetdatoriem un citām ierīcēm tiek piedāvātas augstas izšķirtspējas ekrānu tehnoloģijas.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: