Solis uz priekšu unificētu lādētāju virzienā
Publicēts 3. janvārī, 2011.
Nokia, Apple, RIM, Motorola, Sony Ericsson, Samsung un virkne mazāk ietekmīgu mobilo telefonu ražotāju vienojās par unificētiem micro USB lādētājiem nākotnes telefonu modeļiem vairāk, nekā pirms gada, nu pirmo pilno apgriezienu izdarījušas arī birokrātijas dzirnavas – Eiropas standartizācijas institūcijas CEN-CENELEC un ETSI piešķīrusi jaunajam standartam oficiālu statusu.

No oficiālā paziņojuma izriet, ka pirmie telefoni ar unificētu lādēšanu parādīsies jau nākamgad, bet 2012. gadā varam sagaidīt, ka lielāko daļu dažādu ražotāju telefonu varēsim lādēt ar vienu un to pašu lādētāju.

Skaidrs, ka šāds risinājums ir ne vien ekoloģisks, bet arī mums, lietotājiem, finansiāli izdevīgs. Zaudētājos - mobilo telefonu aksesuāru ražotāji.

Neko darīt - gana ilgi esam maksājuši savus ceturtdaļsimts latu, lai iegādātos pazaudēto vai sabojāto lādētāju, skumji noskatoties uz mobilās telefonijas vēstures lieciniekiem ar "tikai vienam telefonam pasaulē derīgu kontaktu" vistālākajā atvilknē.

Nākotnē viss vienkārši - ņemam, kuru telefonu gribam, uzlādēt varam ar pirmo lādētāju, kurš pagadīsies pa rokai, jo tas noteikti būs micro USB lādētājs ar standarta specifikācijā noteiktu uzlādes jaudu un spriegumu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: