Samsung apsūdz iPhone un iPad kopēšanā
Publicēts 19. aprīlī, 2011.
ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Apple Inc." tiesā iesniegusi sūdzību pret Dienvidkorejas elektronikas uzņēmumu "Samsung Electronics Co.", uzskatot, ka tā mobilie telefoni un planšetdators "Galaxy Tab" atdarina "iPhone" un "iPad".

Kalifornijas apgabaltiesas mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka "Apple" sūdzību pret "Samsung" iesniedza piektdien, bet pati sūdzība vēl nav ievadīta elektroniskajā bāzē.

Laikraksts "Wall Street Journal" ieguvis šā dokumenta kopiju, kurā norādīts, ka "Apple" apsūdz "Samsung" par kompānijas produktu izskata, dizaina, iepakojuma un lietotāja saskarnes atdarināšanu.

"Apple" uzskata, ka Dienvidkorejas kompānija ir pārkāpusi vairākus "Apple" patentus un preču zīmes.

"Tā vietā, lai izgudrotu un izstrādātu savu tehnoloģiju un unikālu "Samsung" stilu viedtelefonu produktiem un planšetdatoriem, "Samsung" izvēlējās atdarināt "Apple" tehnoloģiju, izmantot saskarni un novatorisko stilu šajos produktos," "Wall Street Journal" citē "Apple" sūdzības iesniegumu.

Tikmēr "Samsung" jau paziņojis, ka ir gatavs atbildes reakcijai uz "Apple" apsūdzībām.

""Samsung" enerģiski atbildēs uz šo tiesas procesu, īstenojot piemērotus juridiskus pasākumus, lai aizsargātu mūsu intelektuālo īpašumu," norādīja kompānija.

Ziņu aģentūra "Yonhap", atsaucoties uz kādu "Samsung" amatpersonu, vēsta, ka Dienvidkorejas uzņēmumam ir aizdomas, ka "Apple" pārkāpis "Samsung" bezvadu tehnoloģijas patentus.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: