RIM piesaka iPad konkurentu
Publicēts 24. martā, 2011.
Populāro viedtelefonu "BlackBerry" ražotājs - Kanādas uzņēmums "Research In Motion Ltd." (RIM) - otrdien paziņoja, ka tā izstrādātais planšetdators "PlayBook" tirgū nonāks nākamajā mēnesī, bet cena būs tādi pati kā ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Apple Inc." ierīcei "iPad".

"BlackBerry PlayBook" elektronikas veikalu tīklā "Best Buy" un citos veikalos ASV un Kanādā būs pieejams no 19.aprīļa, taču pasūtījumus planšetdatoriem tiešsaistē jau var veikt no otrdienas.

RIM piedāvā trīs "PlayBook" modeļus - versija ar 16 gigabaitu (GB) glabāšanas kapacitāti maksās 499 dolārus (246 latus), 32GB modelis tiks piedāvāts par 599 dolāriem (295 latiem), bet 64GB modelis maksās 699 dolārus (345 latus).

Šīs cenas ir identiskas salīdzinājumā ar attiecīgajiem "iPad" modeļiem.

"PlayBook" var lietot "Wi-Fi" bezvadu interneta tīklos, bet "iPad" tiek piedāvāts gan ar "Wi-Fi", gan trešās paaudzes (3G) mobilā interneta pieslēgumu.

Pirmais profesionālais planšetdators

RIM jauno ierīci raksturo kā pirmo profesionālo planšetdatoru un uzsver tā savietojamību ar "BlackBerry" viedtelefoniem.

"BlackBerry" viedtelefonu īpašnieki ar bezvadu savienojuma palīdzību var pieslēgties "PlayBook", lai aplūkotu savus e-pastus, kalendāru, dokumentus vai citu saturu.

"PlayBook" aprīkots ar septiņu collu skārienjūtīgu ekrānu, kas ir mazāks salīdzinājumā ar "iPad" 9,7 collu ekrānu, taču RIM ierīce atbalsta "Adobe Flash" video programmatūru, kas nav pieejama "Apple" ierīcē.

Vieglāks un plānāks

RIM planšetdators sver tikai 425 gramus, salīdzinot ar "iPad" 590 gramu svaru, un tas ir arī plānāks.

Planšetdators arī aprīkots ar divām kamerām un nodrošina iespēju veikt vairāku programmu vienlaicīgu izpildi.

Jau ziņots, ka "Apple" marta sākumā prezentēja planšetdatora "iPad" jaunāko versiju, kas ir plānāks un vieglāks par pērn tirgū nonākušo oriģinālo modeli.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: