Pusaudža radīta spēlīte pārspēj Angry Birds
Publicēts 20. janvārī, 2011.
Kāds 14 gadus vecs pusaudzis no Jūtas štata ASV savā ziņā kļuvis par sensāciju, jo viņa izstrādātā bezmaksas spēlīte, ko var lejupielādēt Apple aplikāciju veikalā, ir apsteigusi un no pirmās vietas gāzusi slaveno Angry Birds.

Ārvalstu mediji vēsta, ka Spanišjorkas iedzīvotājs Roberts Nejs, klasesbiedru pamudināts, nolēmis pamēģināt spēkus mobilo telefonu aplikācijas izstrādāšanā. Bibliotēkā viņš sameklējis programmēšanas rokasgrāmatu, kurā uzzinājis par Ansca Mobile's Corona SDK (software developer's kit jeb programmatūras izstrādātāja komplekts) un ķēries pie lietas.

Roberta māte norāda, ka savam dēlam palīdzējusi vien izdomāt dažus no spēles uzdevumiem, taču spēles kodu, kas ir vairāk nekā 4000 rindiņu garš, Roberts rakstījis pats. Spēles radīšana viņam prasījusi nedaudz vairāk nekā mēnesi.

Rezultātā iPhone lietotājiem bez maksas nodota prāta spēle ar fizikas elementiem - Bubble Ball. Tās autors ir gandarīts par paveikto, taču nav domājis, ka tā būs tik populāra un kopš publiskošanas tiks lejupielādēta vairāk nekā divus miljonus reižu, un no pirmās vietas gāzīs mobilo spēlīti numur viens - Angry Birds.

Domājams, ka jaunietis un viņa māte mazliet nožēlo spēles piedāvāšanu bez maksas, nevis, piemēram, par 1 dolāru, taču depresijā neslīgst un jau domā par nākamo mobilo aplikāciju.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: