Prezidents aktīvi blogo
Publicēts 2. augustā, 2010.
Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kura kontam "Rigas_pils" visā pasaulē populārajā sociālajā tīklā "twitter.com" seko jau vairāk nekā 1600 interesenti, tajā nākas gan atspēkot pārmetumus, gan izdevies pārsteigt kādu vīrieti, nosūtot viņam savas fotogrāfijas.

Prezidents tviterī saņēmis pārmetumus gan par airētāju nepasveikšanu ar zelta medaļu iegūšanu pasaules čempionāta U-23 klasē, gan par ideju izmantot praktikantus darbā valsts pārvaldes iestādēs, tādējādi it kā mēģinot aizstāt ierastās darba attiecības.

Zatlers nevis ignorē šādus tvitera ierakstus, bet gan mēģina tos atspēkot. Viņš norāda, ka airētājiem apsveikumi jau izsūtīti, kā arī aicina pirms pārsteidzīgiem secinājumiem iepazīties ar iniciatīvu jauniešu nodarbinātības veicināšanai.

Prezidents tvitera kontā reaģē arī uz masu mediju publikācijām un sniedz komentārus par pieredzētajām tikšanās reizēm. Piemēram, Krievijas medijiem viņš pateicas par reklāmu viņa intervijai Baltkrievijas televīzijai, bet pēc pirmās oficiālās tikšanās ar jauno ģenerāprokuroru Ēriku Kalnmeieru nodēvē viņu par dedzīgu profesionāli. Tāpat caur tviteri valsts pirmā persona publiski paziņoja, ka izsludinās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu.

Vienlaikus Zatleram izdevies pārsteigt arī kādu savu sekotāju, kurš konta ierakstā pirms prezidenta viesošanās Viesītē pauda nožēlu, ka, lai arī viņa dzimtajā pilsētā viesosies prezidents, viņam nebūs iespēja satikt valsts pirmo personu darba dēļ. "Tā kā netiki uz Viesīti, nosūtu dažas bildes no viesošanās tavā dzimtajā pusē," pēc vizītes raksta Zatlers, norādot saiti, kur iespējams aplūkot viesošanos iemūžinātu fotogrāfijās.

No vairāk nekā 50 veiktajiem ierakstiem "Rigas_pils" kontā pusi rakstījis pats Zatlers, nevis kancelejas darbinieki. Valsts pirmā persona savā tvitera kontā ielūkojusies arī atvaļinājuma laikā, sveicot Inetu Radēviču ar iegūto Eiropas vieglatlētikas čempiones titulu un jauna rekorda sasniegšanu.

Prezidents arī ieņem pirmo vietu sekotāju skaita ziņā starp tviterī atrodamajiem Ministru kabineta un Saeimas kontiem, kuriem attiecīgi seko līdzi 1184 un 1384 vērotāji. Tāpat viņam izdevies izkonkurēt viltus profilu "ValdisZatlers", kura aktivitātes vēro vien vairāk nekā 850 interesenti.

 

Arī pats Zatlers caur tviteri izvēlējies regulāri sekot kontu "Jekaba11" un "Brivibas36" ierakstiem. Tāpat valsts pirmā persona seko savu patronāžu, piemēram, Lielās talkas un Likteņdārza tvitera aktivitātēm.

Kā ziņots, prezidents savu oficiālo tvitera kontu atvēra pirms nepilna mēneša. Saite uz Valsts prezidenta oficiālo tvitera kontu "Rigas_pils" ir atrodama Valsts prezidenta oficiālajā mājaslapā, nospiežot "Twitter" ikonu, vai arī interneta vietnes adresē.

Konts "Rīgas_pils" ir vienīgais oficiālais Valsts prezidenta konts tviterī. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: