Planšetdatori kļūst arvien populārāki Latvijā
Publicēts 30. septembrī, 2011.
Desmitdaļa iedzīvotāju Latvijā tuvākajā laikā plāno iegādāties planšetdatoru. Par šo pirkumu visvairāk ieinteresēti vīrieši vecumā no 20 līdz 40 gadiem.

 

 

"Lai arī Latvijā pašlaik planšetdatorus lieto tikai nepilns procents iedzīvotāju, bet, piemēram, Lielbritānijā tie ir 6%, nākotnē lielākais tirgus potenciāls gan pasaulē kopumā, gan Latvijā ir tieši šim datoru segmentam. Jau tagad starp iedzīvotājiem, kuri regulāri lieto internetu, puse atzīst, ka interesējas par planšetdatoriem. Mēs paredzam, ka cilvēku interese ar laiku tikai pieaugs un planšetdatoru lietošanā pieredzēsim līdzīgas izmaiņas kā mobilo telefonu jomā, kurā viedtelefons no ekskluzīva produkta ir kļuvis par plaša patēriņa preci," pavēstīja "Tele2" komercdirektors Jānis Spoģis.

Pēc viņa aplēsēm, dažu gadu laikā planšetdatoru pārdošanas apjomi varētu būt lielāki nekā portatīvo datoru pārdošanas daudzumam.

Pētījums atklāj, ka planšetdators vairāk tiek uztverts kā ierīce personīgai lietošanai, kuras pamatfunkcija ir izklaide. Savukārt tā lietošana darba un studiju vajadzībām paliek otrajā plānā. Bet tie, kas vēl tikai plāno iegādāties, gandrīz vienbalsīgi kā svarīgāko iemeslu piemin darbu.

Kā nozīmīgākās planšetdatora funkcijas tiek minētas internets un e-pasts. Interesanti, ka trešajā vietā pirms sociālo tīklu pārlūkošanas tiek nosaukta elektronisko grāmatu lasīšana. Tāpat lietotājiem ir svarīga video un filmu skatīšanās, tiešsaistes karšu un navigācijas izmantošana, kā arī dienas grafika plānošana un pierakstīšana lekciju, sapulču un tikšanos laikā.

Par šīm tendencēm liecina mobilo sakaru operatora "Tele2" pētījums.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: