Piecas labas un piecas sliktas planšetes
Publicēts 7. aprīlī, 2011.
Tīmekļa izdevums Laptopmag.com izveidojis topu, kurā secīgi sarindotas piecas labākās un piecas sliktākās planšetes.

 

Lai gan par planšetēm vēl zinām diezgan maz un mūsu pusē līdz šim pārsvarā dzirdēts tikai par divām, proti, Apple iPad un Samsung Galaxy Tab, patiesībā šis tirgus ir visai piesātināts, tiesa, ar ne visai populārām ierīcēm, kuru piedāvājumā pat var apjukt.

Ar nolūku radīt kaut nelielu skaidrību arvien lielāku popularitāti gūstošo ierīču tirgū Laptopmag.com ir sastādījis topu ar piecām tādām planšetēm, kuru iegādi var apsvērt, un piecām tādām, no kurām pagaidām labāk turēties pa gabalu.

1. vietā iesakāmo ierīču topā ir marta sākumā izlaistais iPad2 - ļoti plāna, ļoti ātrdarbīga planšete ar divkodolu procesoru un divām kamerām, kā arī pieeju milzīgam aplikāciju klāstam.

2. vietā ierindots Samsung Galaxy Tab. Tā ir Android platformas planšete, kas oriģināli tika izlaista kabatai piemērotā 7 collu izmērā, bet tagad pieejama arī ar 8,9 un 10,1 collas ekrānu, kā arī divkodolu procesoru. Protams, jāatzīmē arī iespēja Android tirgū iegādāties vai bez maksas lejupielādēt neskaitāmas aplikācijas.

3. vietā Laptopmag.com ierindojuši Motorola Xoom. Tā ir pirmā ierīce ar jaunāko Android 3.0 operētājsistēmu, kā arī 4G tīkla atbalstu un 10,1 collas ekrānu.

4. vietā ierindots Archos 101 - planšetdators ar pietiekami glītu dizainu, taču ne pārāk progresīvām tehnoloģijām. Ierīcei ir 10,1 collas ekrāns, taču tiešsaisti nodrošina tikai savienojamība ar Wi-Fi tīklu. Tā ir alternatīva iespēja tiem, kam ir vēlme iet līdzi laikam un sekot jaunākajām tehnoloģiju modes tendencēm, bet budžets ir ierobežots.

5. vietā iesakāmo planšetdatoru reitingā iekļauts ViewSonic ViewPad 7 ar 7 collu ekrānu, Wi-Fi un 3G atbalstu un Android 2.2 operētājsistēmu.

Tāds šis saraksts ir šobrīd, taču jau tuvākajā laikā tas var mainīties, jo pie planšetēm cita starpā tikuši arī tādi labi pazīstami saziņas elektronikas ražotāji kā HTC, LG un Lenovo, tiesa, to produkcija vēl nav publiski pieejama (HTC, LG) vai arī nav izmēģināta (Lenovo).

Laptopguid.com saraksta otrā pusē ir piecas ierīces, ko labāk vajadzētu atstāt veikalu plauktos.

Kā pirmais tiek minēts Dell Streak 7, kurš esot pietiekami veiktspējīgs, taču ne visai izturīgs planšetdators. Vēl mazāk iesakāms ir ViewSonic ViewPad 10 - ierīce ar dual boot atbalstu, kas tai ļauj strādāt kā ar Windows 7, tā arī ar Android operētājsistēmu. Ekrāns gan ir liels - 10 collas, tomēr, kā vēsta sena paruna, - kas der visam, neder nekam.

Tālāk seko tāds izstrādājums kā Augen GenTouch78 - praktiski nelietojamā ierīce gan ir visai lēta, tā ASV maksā ap 150 dolāriem. Vēl sliktāks esot Archos 9 PCTablet - ne visai parocīga ierīce ar pieskārieniem neatsaucīgu ekrānu. Pārfrāzējot šīs "tabletes" raksturojumu - tā "īpadam" pat ūdeni nevar pienest. Un pēdējā vietā ignorējamo ierīču topā ir Netbook Navigator Nav 9, starp kura īpašībām tiek minēts īss baterijas darbības ilgums, augsta cena un gurdens rezistīvais 8,9 collu ekrāns.

 

 

 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: