Pelnošākais olimpietis Vankūverā ir “lidojošais tomāts”
Publicēts 17. februārī, 2010.
Žurnāls Forbes publicējis sarakstu ar pelnošākajiem sportistiem, kuri piedalās Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Saraksta augšgalā ierindojies ASV snovbordists Šons Vaits un Dienvidkorejas daiļslidotāja Kima Juna.

Viens no izcilākajiem snovbordistiem pasaulē Šons Vaits, kurš dēļ sarkanajiem matiem iemantojis iesauku «lidojošais tomāts», ir pelnošākais sportists Vankūveras olimpiādē. Forbes aprēķinājis, ka pagājušajā gadā viņš ir nopelnījis vairāk nekā 8 miljonus USD.
Š. Vaits pagājušajā gadā kļuva par ekstrēmo ziemas X spēļu čempionu un naudas balvās saņēma aptuveni 40 000 USD. Galvenos ienākumus viņš saņem sponsorēšanas līgumos no kompānijām Burton, Red Bull, Target, un AT&T.

Lai cik tas dīvaini nebūtu, bet apmēram tādu pat summu kā Šons Vaits pagājušajā gadā nopelnīja arī 19 gadus vecā daiļslidotāja Kima Juna. Līdzīgi kā Š. Vaits galvenie ienākumi sportistei bijuši no sponsorēšanas līgumiem.

Kā sportiste viņa 2009. gadā nopelnīja tikai 150 000 USD, tomēr gandrīz astoņus miljonus dolāru K. Junai deva viņas sponsori - Hyundai Motor, Kookim Bank, Nike un Procter and Gamble.

Vēl labāko pieciniekā iekļuva trīs miljonus USD nopelnījusī pasaulē labākā kalnu slēpotāja Lindseja Vona, amerikāņu kalnu slēpotājs Teds Ligetijs (2 milj. USD) un ātrslidotājs Apolo Entons Ono (1.5 milj. USD).


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: