Nokia prezentē telefonu par 20 eiro
Publicēts 26. augustā, 2011.
Somijas mobilo telefonu ražotājs Nokia pieteicis divas īpaši lētas sakaru ierīces, kam būs jākonkurē ar mazcenas telefoniem, ko piedāvā Āzijas kompānijas.

 

Nokia, kuras akciju vērtība šā gada laikā samazinājusies aptuveni par pusi, ar grūtībām tiek līdzi viedtālruņu tirgus izaugsmes tempiem un vienlaicīgi zaudē pozīcijas arī lēto telefonu tirgū, kur spēcīgi spēlētāji ir tādi Āzijas zīmoli kā ZTE un G'Five.

Lai notikumu attīstību pavērstu uz otru pusi, sev labvēlīgā virzienā, Nokia sagatavojusi divus jaunus īpaši lētu telefonu modeļus. Nokia 101 ir ierīce, kas maksās apmēram 25 eiro, taču izceļas ar augstu funkcionalitāti, turklāt piedāvā lietotājam vienlaicīgi izmantot divas SIM kartes.

Telefons ir ārkārtīgi vienkāršs, taču piedāvā plašu funkciju klāstu - 71 gramu vieglā ierīce atbalsta līdz pat 16 GB lielu atmiņas karti, atskaņo MP3 failus, tajā ir radio, kalkulators, kalendārs un arī dažas spēlītes, kuru "trenkāšanai" gan nāksies iztikt ar 1,8 collu 128x160 pikseļu ekrānu, kurš ataino 65 000 krāsu. Šis telefons pārdošanā nonāks jau tuvākajā laikā.

Otra ierīce, kuras debija tirgū notiks mazliet vēlāk, ir Nokia 100. Tas ir vēl vienkāršāks aparāts, kurš maksās 20 eiro. Būtiskākā atšķirība - šis telefons neatbalsta atmiņas kartes ievietošanu un neprot atskaņot MP3 formāta mūzikas failus.

Var atzīmēt, ka abu jauno telefonu galvenais noieta tirgus būs Āfrikas valstis.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: