Nokia prezentē pirmos Windows viedtelefonus (VIDEO)
Publicēts 27. oktobrī, 2011.
Somijas gigant-uzņēmums "Nokia", cenšoties saglabāt pasaulē lielākā mobilo telefonu ražotāja statusu, trešdien prezentēja pirmos viedtelefonus, kuros izmantota "Windows" jaunā operētājsistēma.

Jauno telefonu veiksme tiek uzskatīta par pēdējo iespēju "Nokia", kura tirgus daļa turpina samazināties, viedtelefonu lietotājiem pievēršoties populārajām "iPhone", "Blackberry" un "Android" ierīcēm.

"Nokia" vadītājs Stīvens Elops jau šā gada sākumā paziņoja, ka noslēdzis vērienīgas stratēģiskās partnerības vienošanos ar ASV informācijas tehnoloģiju kompāniju "Microsoft", kura izstrādātā "Windows Phone" kļūs par uzņēmuma galveno viedtelefonu operētājsistēmas platformu.

"Pirms astoņiem mēnešiem mēs prezentējām mūsu jauno stratēģiju, un šodien mēs demonstrējam skaidru šīs stratēģijas progresu darbībā. Mēs vadām inovācijas visā mūsu produktu portfelī, sākot ar jauniem viedtelefoniem un beidzot ar vēl gudrākiem mobilajiem tālruņiem," prezentācijā norādīja Elops.

"Lumia 800" aprīkots ar interneta pārlūkprogrammu "Internet Explorer 9", bezmaksas ar balsi vadāmas navigācijas pakalpojumiem un bezmaksas mūzikas un attēlu glabātuvi.

Viedtālrunis "Lumia 800" tirdzniecībā novembrī nonāks Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Nīderlandē un Spānijā, bet Honkongā, Indijā, Krievijā, Singapūrā un Taivānā tas nonāks līdz gada beigām.

 

 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: