Nokia gaida smags pārbaudījums
Publicēts 8. septembrī, 2010.
Mūsdienās patērētāju sirdis aizvien vairāk iekaro tālruņi, kuros ar pirkstu var braukāt pa ekrānu, bīdīt smukas bildītes un niekoties ar miljoniem dažādu aplikāciju. Loģiski, ka augstākā cieņā ir arī tādi tālruņi, kas "nekaras un nebremzē".

Tieši otru pirmās rindkopas teikumu cenšas ievērot globālais mobilo telefonu ražošanas līderis Nokia, kas var lepoties ar izlaistu ierīču skaitu, bet ne ar peļņas rādītājiem, kas nepārtraukti krīt. Lai situācija mainītos uz labo pusi, peļņa kāptu, Nokia akciju cena atgrieztos iepriekšējos līmeņos un darbu nezaudētu kompānijas šefs Olli Peka Kallasvuo, somi plāno visaptverošu viedtālruņu klāsta modernizāciju.

 

Jau tuvākajā laikā Nokia prezentēs jaunu flagmani - modeli E7 ar liela izmēra skārienjutīgu ekrānu un pilnu qwerty klaviatūru. Tāpat somi plāno tirgū laist jauno N8 - šis telefons jau tika prezentēts pavasarī, taču pārdošanā nonāks tikai tagad. Starp telefona pozitīvajām īpašībām ir jaunā Symbian 3 operētājsistēma un 12 megapikseļu fotokamera, taču kā trūkumu Reuters min vājo procesoru, kurš veiktspējas ziņā jūtami atpaliekot no galvenajiem konkurentiem Samsung Galaxy S vai iPhone.

Vai Nokia izstrādājumi spēs konkurēt viedtālruņu tirgū, rādīs laiks, taču eksperti norāda, ka izgāšanos somi nevar atļauties, bet arī panākumus gūt būs ļoti grūti. Pirmkārt jau Nokia ir jāpierāda, ka Symbian ir daudzsološa un ievērības vērta sistēma, un jāpiesaista neatkarīgo programmētāju uzmanība, lai tie sāktu papildu aplikāciju izstrādi, par kuru trūkumu galvenie konkurenti sūdzēties nevar. Kā zināms, iOS (iPhone operētājsistēma) un Google izstrādātā Android platforma ir tās, kas ļauj tālruņus personificēt un papildināt līdz nelabumam. Kā norāda Reuters, tieši šis faktors ir tas, kas nosaka panākumus viedtālruņu tirgū.

Jauno telefonu panākumi ir īpaši svarīgi Nokia finansiālās situācijas stabilizēšanai, jo tā īpaši strauji pasliktinājusies pēc iPhone iznākšanas 2007. gadā.

Interesants fakts, ko akcentē Reuters attiecībā uz finanšu rādītājiem - pērn Apple apsteidza Nokia kā ražotājs, kas pelna visvairāk no telefonu ražošanas, kaut arī somi pārdod 13 reizes vairāk telefonu nekā ābolīša zīmols. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: