Nokia cieš vērienīgus zaudējumus
Publicēts 22. jūlijā, 2011.
Pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs - Somijas uzņēmums "Nokia" - šā gada otrajā ceturksnī strādājis ar 368 miljonu eiro (258,6 miljonu latu) tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar 227 miljonu eiro (159,5 miljonu latu) peļņu attiecīgajā laika periodā pērn, teikts ceturtdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

 

Tādējādi ar zaudējumiem uzņēmums noslēdzis vien otro ceturksni kopš 1998.gada, kad tas kļuva par mobilo telefonu ražošanas līderi pasaulē.

Šis rezultāts bijis arī krietni sliktāks par aģentūras "Dow Jones Newswires" aptaujāto analītiķu iepriekš prognozētajiem 104 miljonu eiro (73,09 miljonu latu) zaudējumiem.

Savukārt kompānijas pārdošanas apjoms otrajā ceturksnī sarucis par 7,3% - līdz 9,3 miljardiem eiro (6,5 miljardiem latu).

"Sarežģījumi, ar kuriem mēs saskaramies mūsu stratēģisko pārvērtību laikā, otrajā ceturksnī bijuši krietni lielāki, nekā prognozēts," norādīja "Nokia" vadītājs Stīvens Elops.

Taču viņš sacīja, ka vērienīgā restrukturizācija sākusi demonstrēt "pozitīvu ietekmi uz kompānijas veselību".

11.februārī Elops paziņoja, ka noslēdzis "vērienīgas stratēģiskās partnerības" vienošanos ar ASV informācijas tehnoloģiju kompāniju "Microsoft", kuras izstrādātā "Windows Phone" kļūs par uzņēmuma galveno viedtelefonu operētājsistēmas platformu.

"Nokia" jau maijā brīdināja, ka pārdošanas apjoms otrajā ceturksnī būs krietni mazāks, nekā tika prognozēts iepriekš.

"Nokia" arī pavēstīja, ka vairs nesniegs prognozes šim gadam kopumā un veiks vien īstermiņa ceturkšņa aplēses, kad apstākļi to ļaus.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: