Nokia ar Android vai Windows Phone 7?
Publicēts 11. februārī, 2011.
Pērnā gada septembrī Nokia vadītāja Olli Pekas Kallasvuo vietā stājās kādreizējais Microsoft biznesa nodaļas vadītājs Stīvens Elops, kuram uzdots visai grūts uzdevums - spodrināt krietni pabalējušo tēlu un atgriezt somu koncernu agrāko laiku virsotnēs.

Viedtālruņu ērā somu gigants Nokia ir zaudējis savas pozīcijas un neizskatās, ka tuvākajā laikā spēs turēt līdzi konkurentiem no Apple, kas izmanto iOS operētājsistēmu, kā arī mobilo sakaru ierīcēm, kurām uzstādīta Google izstrādātā Android platforma.

Nokia galvenais boss Jorma Ollila to labi apzinās, tādēļ Kallasvuo vietā uzaicināja 47 gadus veco bijušo Microsoft biznesa nodaļas vadītāju Elopu piebiedroties savai komandai un Nokia nostādīt atkal uz kājām.

Vai tas izdosies? To rādīs laiks, taču, iespējams, jau piektdien varēs izteikt kaut kādus minējumus, jo Elops publiski atklās savu skatījumu uz Nokia mobilo tālruņu biznesa nākotni, ziņo Reuters.

Iekšējās uzstāšanās laikā šodien Elops Nokia salīdzinājis ar vīru, kurš stāv uz degošas naftas ieguves platformas un prāto, vai uzdrīkstēties lekt jūrā.

Reuters uzskata, ka tā ir kā norāde uz briestošām kardinālām pārmaiņām, piemēram, lēmumu izmantot ne tikai Symbian operētājsistēmu.

Kā iespējamākie varianti tiek minēti Windows Phone 7 un Android. Interneta gigantam gan labpatiktos redzēt, ka arī Nokia izvēlas Android, par ko liecina Google inženierijas viceprezidenta Vika Gundotras izteikums par diviem tītariem, kurus saliekot kopā ērglis nekādi nesanāk.

Tāpat ziņu aģentūra vēsta, ka ne visai labi Nokia sokas ar jaunas operētājsistēmas izstrādi. Proti, iepriekš bijis plānots jau tuvākajā laikā prezentēt viedtālruni ar jaunu MeeGo atvērtā koda operētājsistēmu, taču pēc Elopa teiktā telefons no prezentācijas ticis atsaukts un pat visa tuvākā gada laikā vairāk par vienu šādu ierīci no koncerna gaidīt nevar.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: