Nepatikšanas par melnu iPhone4 pārvēršanu baltos
Publicēts 22. novembrī, 2010.
Lai gan informācijas tehnoloģiju (IT) kompānija "Apple" paredzējusi mobilos telefonus "iPhone4" ar baltiem korpusiem tirgot ne ātrāk kā 2011.gada pavasarī, kāds jaunietis ASV pasteidzies pārdot baltus korpusus, kurus var nomainīt pret esošā modeļa ārējo ietvaru, izraisot "Apple" juristu brīdinājumu par it kā zagtu detaļu tirgošanu.

IT portāls "TheRegister" ziņo, ka Ņujorkas iedzīvotājs, pusaudzis Fejs Lams, sācis internetā tirgot "iPhone4" korpusa maiņas komplektu. Jaunieša bizness uzplaucis pēc tam, kad par šo tirdzniecību uzrakstījuši pāris pazīstami interneta portāli. Lams nopelnījis 130 000 ASV dolāru (ap 65 000 latu), tirgojot baltos telefona korpusa komplektus par 279 ASV dolāriem (134,50 latiem) gabalā.

 

Jaunietis, kurš ir ķīniešu izcelsmes un prot ķīniešu valodu, Ņujorkas medijiem atzinies, ka detaļas viņam piegādājis "kāds paziņa ar pazīšanos "iPhone4" līgumražotājā "Foxconn"" Ķīnā. Lams saņēmis brīdinājumu no juristiem, jo ir aizdomas, ka baltie korpusi, kas ir pilnībā pielāgoti jaunākajam "iPhone" modelim, ir iznesti no "Foxconn" rūpnīcas noliktavas.

Nozares pazinēji norāda, ka Lema darbība nav salīdzināma ar daudzu ražotāju piedāvātiem "iPhone" vāciņiem un apvalkiem dažādās krāsās, jo, veicot korpusa krāsas maiņu, "iPhone4" "iekšas" tiek izņemtas no oriģināla melnā korpusa un ieliktas baltajā.

Kā raksta "TheRegister", "Apple" kavējas ar baltu "iPhone4" tirgošanu, jo bijušas grūtības ar baltās krāsas saderību dažādajās korpusa daļās, kuras piegādā atšķirīgi ražotāji. Kā zināms, "Apple" tiek uzskatīti par perfekcionistiem attiecībā uz to dažādo produktu dizainu un izskatu.

Jau ziņots, ka ASV un pasaulē pārdoti vairāki miljoni melnu "iPhone4" eksemplāru.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: