Motorola prezentē planšetdatoru Xoom
Publicēts 7. janvārī, 2011.
ASV mobilo telefonu ražotājs "Motorola Mobility" trešdien prezentēja planšetdatoru "Xoom", tādējādi cenšoties iekļūt rosīgajā šo populāro ierīču tirgū.

Kompānijas vadītājs Sandžejs Džā norādīja, ka "Xoom" tirgos nonāks šā gada pirmajā ceturksnī.

"Motorola" jaunākā ierīce aprīkota ar 25,6 centimetru ekrānu, kas ir aptuveni tikpat liels, cik ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Apple Inc." izstrādātajam planšetdatoram "iPad", kas pieejams jau kopš aprīļa un licis citām pasaules vadošām elektronikas kompānijām iesaistīties konkurences cīņā.

Džā pavēstīja, ka "Xoom" būs pirmais planšetdators tirgū, kas būs aprīkots ar interneta giganta "Google" izstrādāto operētājsistēmu "Android 3.0" jeb "Honeycomb", kas paredzēta tieši planšetdatoriem, nevis viedtelefoniem.

Viņš arī norādīja uz vairākām "Xoom" iespējām, kuru nav "iPad", tostarp priekšā un aizmugurē novietotas kameras, kā arī spēja atskaņot "Adobe Flash" video programmatūru, kas "Apple" ierīcē ir bloķēta.

Pirmajos "Xoom" modeļos tiks piedāvāts trešās paaudzes (3G) interneta pieslēgums, bet ierīces ar jaunākās paaudzes (4G) interneta pieslēgumu tirgū nokļūs šā gada laikā, turklāt 3G versijas būs iespējams modificēt uz 4G.

Džā trešdien pirms Lasvegasā paredzētās plaša patēriņa elektronikas izstādes "Consumer Electronics Show" (CES) prezentēja arī trīs jaunus viedtelefonus - "Atrix 4G", "Cliq 2" un "Droid Bionic".

Klēpjdatora dokstacija "Atrix 4G" telefoniem nodrošina lietotājiem to pieslēgt pie datora monitora un pārlūkot internetu, izmantojot pilnvērtīgu "Firefox" pārlūkprogrammu.

Džā jaunās ierīces prezentēja tikai dienu pēc tam, kad "Motorola" tika sadalīta divās daļās.

"Motorola Mobility" koncentrēsies uz mobilo telefonu ražošanu un interneta pakalpojumiem, bet "Motorola Solutions" - uz nākamās paaudzes komunikāciju risinājumu izstrādi valdībām, sabiedrības drošībai un uzņēmumu klientiem.

 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: