Mobilais 'Flash' ir izgāzies, vismaz, pagaidām
Publicēts 23. augustā, 2010.
Pēc visai pamatīgas Adobe Flash Player 10.1. mobile versijas testēšanas ar Motorola Droid 2 viedtālruni, uz kura instalēta Android 2.2 operētājsistēma, Laptopmag.com secinājumi ir visai satraucoši tiem, kuri gaidīt gaida ar galddatora lietošanas pieredzi salīdzināmu Flash veikumu mobilajā telefonā.

 

Lai arī Laptopmag aprakstnieks Avrams Pilčs (Avram Piltch), viņa paša vārdiem runājot, mazāk par visu vēlējies, lai Flash kritiķiem ar Stīvu Džobsu priekšgalā izrādītos taisnība, Adobe atskaņotāja darbība mobilajā telefonā tomēr liek vilties – labi darbojas galvenokārt tikai īpaši mobilajām ierīcēm optimizētas tīmekļvietnes, kā Sony Pictures un pavisam nedaudzas citas (piemēram, South Park Avatar Creator). Pārējos gadījumos nācies sastapties ar jau plaši apspriestām sistēmas noslodzes (un sekojošas "uzkāršanās"), tīkla ātruma nepietiekamības un interfeisa nepiemērotības problēmām – pat, WiFi izmantojot, Fox.com un ABC.com video straumējumi bija lēnas slīdrādes, kuras padara tālruni pagalam neatsaucīgu, bet ar skārienvadību nekontrolējamas spēlītes spēlēt esot bijis nebaudāmi un pat pazemojoši – ar tastatūru un peli vadāmās spēles skārienvadības vidē kļūst nespēlējamas. Tāpat, vienkārša interneta pārlūkošana nereti beidzās ar pārlūkprogrammas nobrukšanu un ievērojami paildzinājusi vietņu atvēršanu.

Kādi ir secinājumi? -Liela daļa interneta Flash satura bez tā pārstrādes vai papildus optimizācijas ir mobilajiem lietotājiem neaizsniedzama. Un, ja reiz pārstrādāt, tad kāpēc tas jādara Flash?

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: