Microsoft prezentē Windows 8
Publicēts 15. septembrī, 2011.
ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Microsoft Corp." otrdien prezentēja jaunāko "Windows" operētājsistēmu, kas paredzēta izmantošanai ne tikai personālajos datoros, bet arī mobilajās ierīcēs.

 

"Windows 8" ir veidots tā, lai ļautu dažādu veidu datorus kontrolēt ar pieskārieniem ekrānam, kas būtu līdzīgi kustībām, kādas atpazīst viedtelefonu vai planšetdatoru īpašnieki, norādīja "Windows" nodaļas prezidents Stīvens Sinofskis rīkotajā konferencē BUILD.

Tāpat šī operētājsistēma izstrādāta, lai ļautu atsevišķām aplikācijām darboties kopīgi un sinhronizētu failus dažādās "Windows 8" ierīcēs.

Analītiķi norāda, ka "Windows 8" izveidots kā "Microsoft" atbilde kritikai, ka kompānija atdevusi planšetdatoru vietu "Google" izstrādātajai "Android" platformai un ASV informācijas tehnoloģiju kompānijai "Apple Inc.", kas kopš "iPad" izlaišanas dominējusi šajā tirgū.

"Microsoft" tik ļoti vēlējies, lai neatkarīgie izstrādātāji sāktu strādāt pie "Windows 8" paredzētām aplikācijām, ka tas katram no 5000 BUILD konferences apmeklētājiem izdalīja planšetdatora prototipus, lai tie sāktu darboties ar šo operētājsistēmu.

"Windows 8" vēl tiks pārveidots un uzlabots, izmantojot šo izstrādātāju ieteikumus, līdz ar to nav skaidri zināms, kad gala versija varētu būt gatava nonākšanai tirgū.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: