Microsoft pasludina Chrome par datorvīrusu
Publicēts 4. oktobrī, 2011.
Programmatūras koncerna "Microsoft" datu drošības risinājums "Microsoft Security Essentials" īslaicīgi pasludinājis konkurenta "Google" izstrādāto interneta pārlūku "Chrome" par datorvīrusu un to novācis no aptuveni 3000 "Microsoft" operētājsistēmas "Windows" lietotāju datoriem, ziņo nozares mediji.

 

"Microsoft" steidzās atvainoties un atjaunināt savu vīrus profilu sarakstu, lai tas vairs nesajauktu "Chrome" ar kādu kaitīgu "trojas zirga" tipa datorvīrusu, kas zog sava upura datus.

"Microsoft" arī visiem "Windows" lietotājiem izsūtījis atgādinājumu lejuplādēt un instalēt jaunāko vīrusu identifikācijas sarakstu, lai viņu drošības programmatūra neturpinātu bloķēt un dzēst "Chrome" pārlūku.

Savukārt IT portāls "Computerworld", atsaucoties uz vairākiem nozares blogeriem, raksta, ka tracis ap "Chrome" nonākšanu "Microsoft" antivīrusu rīku melnajā sarakstā bijis visai liels. Vienā eksperta blogā rakstīts, ka "Microsoft" faktiski teicis, ka "Chrome" novākts pie 3000 datu drošības rīku lietotājiem, kas varētu arī iekļaut korporatīvos lietotājus ar simtiem datoru zem viena klienta konta.

Kā liecina interneta analītiķu "Gemius" mājas lapa "www.ranking.lv", "Chrome" pārlūka dažādus variantus septembrī lietoja 28,9% no Latvijas pārlūku "tirgus", ieņemot otro vietu aiz "Mozilla" izstrādātās "Firefox".


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: