Microsoft otrdien izsūtīs rekorddaudz "ielāpu"
Publicēts 11. oktobrī, 2010.
Programmatūras izstrādātājs "Microsoft" otrdien, 12.oktobrī, plāno izsūtīt 16 dažādus savas programmatūras produktu defektu "ielāpus", kas ir rekordliels skaits, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls "TheRegister".

Četri ielāpi apzīmēti kā ļoti svarīgi, jo labo īpaši kritiski bīstamas ievainojamības, savukārt pārējie novērš mazāk svarīgus programmatūras defektus. Visi īpaši bīstamo ievainojamību labojumi skar operāciju sistēmu "Windows 7", bet viens - arī interneta pārlūku "Internet Explorer" versijas 6, 7 un 8.

 

Iepriekšējo rekordu "Microsoft" sasniedza 10.augustā, kad izsūtīja 14 "ielāpus" vienā sūtījumā.

Kļūdu labojumus izsūta vismaz reizi mēnesī otrdienā, un nozarē šī diena, par kuru "Microsoft" informē iepriekš, iesaukta par "ielāpu otrdienu". Kārtējos sūtījumus parasti izmanto uzņēmumu un organizāciju IT sistēmu administratori, arī individuālie lietotāji, lai atjauninātu programmatūru, uz kuru "ielāpi" attiecas.

"TheRegister" norāda, ka pirmo reizi "ielāpu" sarakstā parādās "Microsoft" jaunais biroja komplekts "Office 2010". Paredzēts labot "svarīgas" pakāpes ievainojamības, kuras var izmantot, lai traucētu programmatūras paredzēto darbību un iegūt konfidenciālu informāciju. Šādus defektus un ievainojamības uzskata par mazāk bīstamām nekā kritiskās pakāpes kļūmes, tomēr, kā "Microsoft" raksta savā mājaslapā, tās ieteicams labot.

Jau ziņots, ka Latvijā "Microsoft Office 2010" sāka tirgot jūnijā. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: