Microsoft iegādājies Skype
Publicēts 11. maijā, 2011.
ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Microsoft Corp." nolēmusi iegādāties interneta telefonijas uzņēmumu "Skype" par 8,5 miljardiem dolāru (4,14 miljardiem latu), otrdien paziņoja abas kompānijas, tādējādi apstiprinot iepriekš medijos izskanējušo informāciju.

""Skype" ir fenomenāls pakalpojums, kuru mīl miljoniem cilvēku visā pasaulē," norādīja "Microsoft" vadītājs Stīvs Balmers.

"Kopā mēs radīsim reāllaika sakaru nākotni, lai cilvēki var viegli kontaktēties ar ģimeni, draugiem, klientiem un kolēģiem jebkur pasaulē," sacīja Balmers.

Līdz ar darījuma noslēgšanu Microsoft iegūs interneta telefonijas pakalpojumu, kuram visā pasaulē ir 663 miljoni reģistrētu lietotāju.

"Skype" kļūs par "Microsoft" jaunu biznesa struktūrvienību, par kuras prezidentu tiks iecelts pašreizējais "Skype" vadītājs Tonijs Beitss.

Abi uzņēmumi pavēstīja, ka "Skype" atbalstīs tādas "Microsoft" ierīces kā videospēļu konsoli "Xbox" un kustību jutīgās pultis "Kinect", kā arī "Windows Phone" operētājsistēmu.

Savukārt "Microsoft" atbalstīs "Skype" klientus, kuri neizmanto kompānijas izstrādātās platformas.

"Skype" palīdzēs konkurēt

"Skype" iegāde varētu palīdzēt "Microsoft" palielināt savu klātbūtni viedtelefonu tirgū, kur konkurenti "Apple" un "Google" jau nostiprinājuši savas pozīcijas, pateicoties "iPhone" un ar operētājsistēmu "Android" aprīkotiem tālruņiem.

Tikmēr janvārī "Skype" noslēdza darījumu, lai iegādātos ASV kompāniju "Qik", kas specializējas tehnoloģijās, kas ļauj cilvēkiem lietot viedtelefonus video straumēšanai.

Šis darījums īstenots laikā, kad aizvien pieaug video sarunu popularitāte, izmantojot viedtelefonus, planšetdatorus un galddatorus.

Var atzīmēt, ka pagājušajā nedēļā atklātībā nonāca aizkulišu runas, ka par Skype iegādi interesējas arī citi tīmekļa giganti - sociālā tīkla Facebook dibinātājs Marks Cukerbergs un Google. Tāpat var atzīmēt, ka šā gada februārī Microsoft panāca vienošanos ar somu mobilo telefonu ražotāju Nokia par Windows Phone 7 platformas izmantošanu Nokia tālruņu ražošanā, kas līdz šim tikuši balstīti tikai uz pašu izstrādātās Symbian operētājsistēmas.

 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: