Microsoft cer pārspēt Mozilla. Vai izdosies?
Publicēts 18. martā, 2011.
Pirmajās 24 stundās, kopš Microsoft jaunākais interneta pārlūks Internet Explorer 9 (IE 9) ir pieejams lejupielādei, tas "nopumpēts" vairāk nekā divus miljonus reižu.

Interneta pārlūks, kas pēc Microsoft informācijas gan drošības, gan ātrdarbības jomās ir krietni pārāks par sīvākajiem konkurentiem, proti, Mozilla Firefox un Google Chrome, pirmajās 24 stundās, kopš tas tiek piedāvāts lejupielādēšanai interneta vietnē www.beautyoftheweb.com (kopš 15.marta plkst. 6.00 pēc Latvijas laika), ir ielādēts vairāk nekā 2,35 miljonus reižu.

 

Pārlūkam līdz šim veltīti pārsvarā patīkami vārdi, un Microsoft cer, ka tas būs labs līdzeklis, lai atgūtu Mozilla un Google zaudēto tirgus daļu.

Tai pašā laikā var atzīmēt, ka arī Google inženieri nesnauž un Chrome uzlabojumi tiek izlaisti nepārtraukti, savukārt Mozilla jau tuvākajā laikā varētu internetā dzīvojošajai publikai piedāvāt Firefox 4. Precīzs datums, kad tas notiks, vēl nav zināms, taču var atzīmēt, ka pagājušajā nedēļā Mozilla izlaida pirmo Firefox 4 Release Candidate versiju.

Jau 21. martā IE 9 tiks izplatīts caur Windows Update kanāliem, taču, kā norāda Inquirer, tikai laiks rādīs, vai Microsoft izdosies uzvarēt galveno sāncensi Firefox 4, jo IE 9 tiek piedāvāts tikai operētājsistēmām Vista un Windows 7.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: