Microsoft beidzis pirātisko programmu lietotāju tramdīšanu
Publicēts 22. decembrī, 2010.
Programmatūras ražotājs "Microsoft" pārstājis elektroniski tramdīt pirātisku biroju lietojumprogrammas komplekta "Office" lietotājus, ziņo informācijas tehnoloģiju portāls "TheRegister".

Portāls raksta, ka lielais koncerns "pa klusam" kopš 16.decembra pārstājis pieprasīt dažādus apliecinājumus un pārbaudes no visiem, kas cenšas lejuplādēt "Office" palīgrīkus un jauninājumus, ja ir aizdomas, ka pamatkomplekts "Office" nav likumīgi pirkts un licencēts.

"Office Genuine Advantage" programma darbojās 41 valstī un prasīja jauninājumu un papildinājumu lejuplādētājiem apliecināt, ka viņu "Office" komplekts ir legāls, un izteica rakstiskus rājienus tiem, kas to nevarēja izdarīt.

"TheRegister" šādus pasākumus iesauca par "tramdīšanas programmatūru" un izteica zināmu izbrīnu, ka "Microsoft" to vairs nedarot, jo centieni kaunināt neskaidras izcelsmes "Office" lietotājus iesākti ar "Office Genuine Advantage" pasākumiem tikai pirms pusotra gada. Ar anglisko nosaukumu izteikts, ka, lietojot "īstu" (licencētu) "Office" komplektu, iegūst zināmas priekšrocības.

Nozares pazinēji norāda, ka tramdīšanas izbeigšana varētu būt saistīta ar "Office" un citu "Microsoft" produktu piedāvāšanu nomā internetā un vienkāršotu šo produktu versiju pieejamību internetā bez maksas. Programmatūras nomātāji saņems uzlabojumus un papildu funkcijas automātiski, bet bezmaksas lietotāji tikai vienkāršotās versijas jauninājumus.

 


Komentāri (1)
Mārtiņš: Manuprāt gudrs gājiens no Microsoft, tāpat viņiem ar to ķerstīšanu īsti negāja kā vajag!! Ar šādu gājieni viņi tik var vairāk lietotājus piesaistīt!!

Bet īstenība darbā esmu jau pieradis ar Open office programmatūru
22/12/2010 23:43
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: