Microsoft ar Nokia izstrādās jaunas ierīces
Publicēts 26. maijā, 2011.
Amerikāņu tehnoloģiju giganta Microsoft vadītājs Stīvs Balmers apstiprinājis, ka kompānija sadarbosies ar Nokia nākamās paaudzes mobilo ierīču izstrādē.

Kā zināms, nesen jau tika panākta vienošanās abu kompāniju starpā par Microsoft mobilās platformas izmantošanu Nokia tālruņu ražošanā, lai somu kompānijai būtu labākas izredzes atgūt pozīcijas viedtālruņu tirgū, kur tā pēdējā laikā cieš pamatīgu sakāvi.

"Protams, sadarbība ar Nokia ir nozīmīgs solis uz priekšu. Tomēr panākumu atslēga ir ne tikai programmatūras inovāciju ieviešana - vienlaikus ar tām ir jāizstrādā arī nākamās paaudzes tehnika, kurā programmatūru lietot," Balmers sacījis konferencē Deli, raksta The Wall Street Journal.

Tirgus analītiķi uzskata, ka Nokia rūpnieciskās jaudas un izplatīšanas tīkls būs labs rīks, lai Microsoft nostiprinātos viedtālruņu tirgus līderos. Piemēram, Gartner lēš, ka jau 2015. gadā telefonu ar Microsoft izstrādātu programmatūru būs vairāk nekā iOS izmantojošo iPhone.

Balmers arīdzan sacījis, ka Indija kā straujāk augošais telekomunikāciju tirgus un otrs lielākais noieta tirgus aiz Ķīnas būs prioritāte Nokia ierīcēm, un tas palīdzēs izkarot pozīcijas tirgū, kur konkurence viedtālruņu un planšetdatoru ražotājiem, kas izmanto Apple un Google Android programmatūru, ir vienkārši milzīga.

Konferencē Indijā Balmers arī norādījis uz augošo mākoņdatošanas nozīmi. Viņš ir pārliecināts, ka tā kļūs aizvien izplatītāka un uzņēmumi, kas "mākoņos" esošo programmatūru varēs izmantot abonējot, veicinās produktivitāti un ļaus līdzekļus izmantot efektīvāk. Arī tādēļ, ka nebūs nepieciešama atsevišķa aparatūra programmatūras glabāšanai. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: