LMT sāk piedāvāt 4G komercrežīmā
Publicēts 1. jūnijā, 2011.
Mobilo sakaru operators SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) no šodienas sāk piedāvāt ceturtās paaudzes (4G) mobilo sakaru tehnoloģiju komercrežīmā, informē LMT.

 

Pirmās ar 4G standarta tehnoloģiju LTE (Long Term Evolution) aprīkotās bāzes stacijas atrodas Jūrmalā. To loku plānots paplašināt paralēli 3G tīkla attīstībai. Patlaban LMT 3G tīkls pieejams vairāk nekā 80% Latvijas teritorijas, bet līdz gada beigām pārklājums pārsniegs 90% teritorijas.

Tehnoloģija nodrošina mobilā interneta ātrumu līdz 100 megabitiem sekundē (Mbit/s). Pakalpojums pieejams LMT pieslēguma "Internets datorā 19" lietotājiem. LMT iesaka izmantot interneta modemus ZTE MF820, kas darbojas arī 3G un 2G tīklos.

4G tīkls darbojas 1800 megahercu (Mhz) frekvenču diapazonā.

LMT prezidents Juris Binde norāda, ka LMT ir pirmais Latvijā, kas ievieš 4G tīklu komercrežīmā. "Tā ir iespēja esošajiem un potenciālajiem LMT klientiem izmantot jaunākās mobilo sakaru tehnoloģijas, kas varētu pamudināt arī uz jaunām biznesa un izklaides idejām nākotnē. Jaunais ātrums ļaus lietot mobilo internetu ar ātrumu, kas konkurē un dažviet pat apsteidz fiksēto internetu," piebilst Binde.

Jau ziņots, ka 4G testus pērn veicis gan LMT, gan "Tele2", bet šogad arī elektronisko sakaru komersants "Baltkom".

LMT norāda, ka pērn jūnijā-augustā tika izmēģināts 4G tīkls Liepājā, Valmierā, Rēzeknē un Daugavpilī. Datu pārraides ātrums 4G tīklā bija 20-100 Mbit/s, savukārt vidējais ātrums - 40-70 Mbit/s. No iedzīvotājiem, kas izmēģināja jauno 4G internetu, 52% atzina, ka noteikti to lietotu, lai gan pagaidām lielai daļai lietotāju pietiekot ar 3G.

LMT mobilo internetu telefonā vai datorā ir izmēģinājusi vairāk nekā puse uzņēmuma klientu, vairāk nekā 100 000 klientu mobilo internetu telefonā lieto katru dienu. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: