LG gatavojas prezentēt telefonu ar 3D ekrānu
Publicēts 2. februārī, 2011.
Mobilo sakaru industrijas kongresā Barselonā pēc divām nedēļām LG plāno uzstāties ar savu progresīvāko mobilo tālruni, ar kuru varēs fotografēt un filmēt 3D attēlus un pēc tam tos apskatīt, nelietojot īpašās 3D brilles.

Kā vēsta PCWorld.com, tālrunis, kas pēc LG teiktā būs progresīvākā šāda veida ierīce, tiks apgādāts ar divām kameras lēcām 3D attēlu iemūžināšanai, kā arī īpašu šķidro kristālu ekrānu, kurā 3D attēlus varēs aplūkot bez speciālām brillēm.

Nekādus tehniskos datus LG pagaidām nav publiskojis, taču PCWorld.com atzīmē, ka sadzīves elektronikas šovā Lasvegasā janvāra sākumā Dienvidkorejas ražotājs prezentējis 4,3 collu 3D LCD ekrānu, kurš tieši bijis paredzēts lietošanai mobilās ierīcēs. Ekrāna izšķirtspēja ir 480 x 800 pikseļi, un pēc LG informācijas tas esot lieliski piemērots viedtālruņiem, ko izmantot, lai spēlētu spēlītes vai skatītos filmas.

LG savā 3D ekrānā izmanto LCD paneli ar neskaitāmiem šķēlumiem, kas bloķē gaismu un tādējādi panāk, ka cilvēka kreisā un labā acs redz atšķirīgu attēlu; tā rodas bildes dziļuma ilūzija.

LG vēlas būt industrijas priekšgalā

Dienvidkorejas elektronikas gigants, kura peļņa pērn sasniegusi 152,5 miljonus ASV dolāru, vēlas būt starp līderiem mobilo tālruņu tirgū, tādēļ nepārtraukti ievieš jaunākās tehnoloģijas. Tā, piemēram, decembrī LG prezentēja tālruni Optimus 2X, kurš, būdams aprīkots ar Nvidia Tegra2 divkodolu procesoru, spēj atskaņot 1080p HD video failus.

Domājams, ka bez 3D tehnoloģijām šā gada mobilo sakaru kongresā starp galvenajām tēmām būs arī divkodolu procesori, tuvas darbības rādiusa saziņas tehnoloģijas, kā arī mobilā interneta paātrināšana.

Mobilo sakaru kongress Barselonā sāksies 14. februārī.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: