Lenovo prezentē planšetdatoru LePad
Publicēts 30. martā, 2011.
Ķīnas datoru ražotājs "Lenovo Group Ltd." pirmdien prezentējis planšetdatoru "LePad", tādējādi cenšoties iegūt daļu strauji augošajā tirgū, kurā dominē ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Apple Inc." un tās izstrādātā ierīce "iPad".

"LePad", kurā izmantota interneta giganta "Google" izstrādātā operētājsistēma "Android", pārdošana Ķīnā tiks sākta šonedēļ, bet citās pasaules valstīs tirdzniecībā tas nonāks līdz jūnijam.

"Lenovo" pirmdien paziņoja, ka agresīvi cenšas attīstīt mobilā interneta ierīču biznesu un šim nolūkam šogad izveidota speciāla struktūrvienība "Mobile Internet and Digital Home Business Group", lai spētu labāk konkurēt.

""LePad" ir pirmā nozīmīgā ierīce kopš struktūrvienības dibināšanas, un mēs par to esam pārliecināti un turpināsim papildināt tās produktu līniju ar labākiem produktiem un bagātīgāku stilu kolekciju," teikts uzņēmuma paziņojumā.

"LePad", kas pirmo reizi sabiedrībai tika izrādīts janvārī Lasvegasā notiekošajā plaša patēriņa elektronikas izstādē "Consumer Electronics Show" (CES), aprīkots ar 26 centimetrus lielu krāsaino ekrānu, kā arī bezvadu "Wi-Fi" vai trešās paaudzes (3G) mobilā interneta pieslēgumu.

Planšetdatora modelis ar "Wi-Fi" pieslēgumu un 16 gigabaitu (GB) glabāšanas kapacitāti Ķīnā maksās 3499 juaņas (266 latus).

Kā ziņots, 2005.gadā "Lenovo" pārņēma ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas IBM personālo datoru struktūrvienību.

"Lenovo" ir ceturtais lielākais datoru ražošanas uzņēmums pasaulē aiz ASV uzņēmumiem "Hewlett-Packard" un "Dell", kā arī Taivānas kompānijas "Acer".

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: