Latvijas bagātāko cilvēku TOP 100 noskaidrots
Publicēts 29. oktobrī, 2009.
Latvijas 100 bagātāko cilvēku topa pirmajā vietā šogad ierindojusies Venstpils mēra Aivara Lemberga ģimene.

Topa veidotāji atzinuši, ka Aivaram Lembergam pieder "vairs tīrie sīkumi" - seši nekustamie īpašumi un līdzdalība basketbola klubā Ventspils, bet daudz turīgāki kļuvuši viņa bērni - Anrijs un Līga, kuriem pieder daudzi desmiti nekustamo īpašumu un vairāku uzņēmumu kapitāldaļas.

Saraksta veidotāju aprēķini liecina, ka Lembergu ģimenes īpašumu kopējā vērtība ir 200 miljoni latu, kas ir par 40 miljoniem mazāka nekā pērn.

Latvijas bagātāko cilvēku saraksta otrajā vietā ierindojies Rietumu bankas padomes priekšsēdētājs Leonīds Esterkins, kura īpašumu vērtība ir 71 miljons latu, bet topa trešajā vietā atrodas Kirovs un Anna Lipmani, kuriem piederošo farmācijas kompānijas Grindeks un metalurģijas uzņēmuma Liepājas metalurgs akciju kopējā vērtība sastāda 65 miljonus latu.

Latvijas bagātāko cilvēku pirmajā desmitniekā iekļuvis arī Liepājas metalurga lielākais īpašnieks Sergejs Zaharins (īpašumu vērtība - 62 miljoni latu), Aizkraukles bankas īpašnieki Ernests Bernis un Oļegs Fiļs (59 un 57 miljoni latu), namīpašnieks Justs Nikolajs Karlsons (55 miljoni latu), Krasovicku un Karginu ģimenes ( katrai pa 50 miljoniem latu), bet desmitnieku noslēdz Trasta komercbankas saimnieks Igors Buimisters (47 miljoni latu).

Pētījuma veicēji secinājuši, ka gada laikā Latvijas bagātāko cilvēku īpašumu kopvērtība samazinājusies par miljardu latu vai trešo daļu, taču vienlaikus bijuši arī uzņēmēji, kuri gada laikā piedzīvojuši iespaidīgu īpašumu vērtības pieaugumu. No bagātāko cilvēku simtnieka izkritusi arī virkne pazīstamu uzņēmēju, tostarp Guntis Indriksons un nekustamo īpašumu biznesmenis Aldis Plaudis.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: