Latvijā oficiālo iPhone deficīts turpinās
Publicēts 25. janvārī, 2011.
Latvijā ir aptuveni 25 000 "iPhone" telefonu, izriet no "Latvijas mobilā telefona" (LMT) un "Tele2" sniegtajiem datiem.

LMT preses sekretāre Elina Lidere informēja, ka 1,45% no LMT tīklā strādājošiem telefoniem ir dažādi IT kompānijas "Apple" ražotie "iPhone". Savukārt "Tele2 mārketinga un tirdzniecības direktors Jānis Spoģis informē, ka "gandrīz viens procents "Tele2" pēcapmaksas klientu lieto "iPhone". "Kopumā pēdējā pusgada laikā pieprasījums pēc iPhone ir samazinājies. Tele2 klientu interese ir pieaugusi par Nokia N9, Samsung Galaxy un HTC Desire sēriju tālruņiem. Tomēr, ja kāds Tele2 klients vēlas lietot tieši iPhone, mēs viņam palīdzam to iegādāties," norāda Jānis Spoģis.

Tā kā abiem lielajiem mobilo sakaru operatoriem katram ir nedaudz virs viena miljona lietotāju, var izrēķināt, ka "iPhone" oficiālā izplatītāja Latvijā, LMT, tīklā ir aptuveni 15 000 "iPhone" telefonu, bet "Tele2" pa dažādiem ceļiem varētu būt uzradušies ap 10 000 "iPhone".

Kā zināms, visus agrākos "iPhone" modeļus, izņemot jaunāko "iPhone4" ar operētājsistēmu "iOS 4.2", ir iespējams ar dažādiem paņēmieniem atsaistīt no sākotnējās operatora piesaistes vai arī tos nopirkt ārzemēs bez operatora piesaistes.

"iPhone" pasaulē parasti tiek izplatīts caur ierobežotu mobilo sakaru operatoru skaitu, piedāvājot telefonu par pazeminātu cenu komplektā ar dažādiem pakalpojumu abonēšanas līgumiem parasti uz diviem gadiem. Arī LMT ir šādi piedāvājis līdzšinējos "iPhone" modeļus ar dažādiem pakalpojumu komplektiem un par cenu, kas reiz pat bija pazemināta līdz vienam latam, parakstoties uz apjomīgāko balss un datu pārraides plānu.

Pēc neoficiālas informācijas, pieprasījums un interese par "iPhone" Latvijā ir liela un faktiski valda pastāvīgs "iPhone4" deficīts. "iPhone" piedāvājums netiek sevišķi afišēts. Savukārt Zviedrijas mobilo telefonu veikalos bija "iPhone" afišas un reklāma un vecāko "iPhone3G" modeli varēja redzēt veikalu plauktos, bet "iPhone4" bija pasūtams piegādei dažu dienu laikā.

Jau ziņots, ka Latvijā jauno "iPhone4", uz kuru varēja pieteikties internetā, izķēra 18 minūtēs, kad tirdzniecību sāka septembra beigās.

 


Komentāri (1)
Glupais: Nu jau arī 4.2 varot atsiet no operatora. Hakeri nesnauž! :)
26/01/2011 10:30
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: