Latvijā ir Baltijas valstīs zemākais viedtālruņu lietotāju īpatsvars
Publicēts 30. maijā, 2011.
Latvijā ir Baltijas valstīs zemākais viedtālruņu lietotāju īpatsvars, liecina kompānijas "Samsung Electronics Baltics" veiktās Baltijas mobilo tālruņu lietotāju aptaujas dati.

Saskaņā ar iegūtajiem rezultātiem visvairāk viedtālruņu lietotāju ir Lietuvā – 28%, tai seko Igaunija ar 21%, bet Latvija ar 15% ir pēdējā vietā.

Veiktajā aptaujā parasto tālruņu lietotāji kā galvenos faktorus, kas viņus attur no viedtālruņu lietošanas, norādīja īso akumulatora darbības laiku, masīvo korpusu un augsto cenu. Vienlaikus lietotāji atzina, ka viņus neapmierina parasto tālruņu ekrānu kvalitāte un ierobežotais papildiespēju klāsts, kas neļauj pilnvērtīgi izmantot visas mūsdienu tehnoloģiskās iespējas.

Izvēloties jaunu tālruni, kā nozīmīgākos ekrāna kvalitātes faktorus respondenti norādīja tā izturību pret skrāpējumiem un redzamību spožā saules gaismā – 59% no viedtālruņu lietotājiem šajā ziņā ir saskārušies ar ekrāna satura redzamības problēmām. Otrs būtiskākais tālruņa izvēles faktors ir akumulatora darbības ilgums, ko par nepietiekamu atzīst vairāk nekā puse viedtālruņu lietotāju. Turklāt aptuveni piektā daļa norādīja, ka savus viedtālruņus uzlādē vismaz reizi dienā.

Aptaujā secināts, ka nozīmīgs tālruņa izvēles faktors ir dizains, jo līdztekus prasībām pēc kompaktuma cilvēki viedtālruni uztver arī kā nozīmīgu stila aksesuāru. Turklāt Igaunija ir vienīgā valsts, kur patērētāji neizvēlas viedtālruņus, vadoties pēc to ražotāja, savu izvēli lielākoties balstot uz praktiskiem apsvērumiem. Savukārt Latvijā un Lietuvā ražotājs ir viens no galvenajiem izvēles faktoriem.

Lai noskaidrotu viedtālruņu lietošanu, maija sākumā katrā Baltijas valstī tika aptaujāts vairāk nekā 1000 respondentu. 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: