Kur palicis Skype?
Publicēts 23. decembrī, 2010.
Miljoniem cilvēku pasaulē jau kopš trešdienas pēcpusdienas ir palikuši bez svarīga saziņas līdzekļa - ziņapmaiņas programmas Skype pakalpojumiem.

Mūsdienās daudz indivīdu un arī uzņēmumu izmanto Skype, lai sazinātos savā starpā, nosūtītu datnes, saites un sazvanītos. Taču kopš trešdienas apmēram 25 miljoniem lietotāju šis prieks ir liegts - Skype nedarbojas. Patiesībā Skype problēmas izraisīja vēl kādas populāras sociālās vietnes uzkāršanos - tā kā daudz cilvēku skaidrojumu Skype pazušanas problēmām centās noskaidrot Twitter, arī tas trešdien uz laiku rādīja vienīgi paziņojumu ar atvainošanos par tehniskām problēmām.

Kamēr miljoniem Skype lietotāju centās noskaidrot, kas par lietu un jau sāka domāt par alternatīvām ātrās saziņas metodēm, piemēram, veco labo MSN Messenger, Skype vadība klusēja un savā lapā skaidrojumu par notiekošo ir ievietojusi tikai šodien.

Izrādās, ka Skype ir atkarīgs no datoru saimes, ko paši dēvē par 'supernodes' - tās ir kā apjomīgi kontaktu katalogi, ar kuriem Skype lietotāja dators sazinās, ja vēlas sarunāties ar kādu personu no savu kontaktu loka.

Normālos apstākļos pieejamo kontaktu katalogu ir ļoti daudz, taču vakar noticis kas tāds, kā dēļ daudzi no tiem ir iegājuši offline režīmā. Iemesls esot programmatūras ķibeles dažās Skype versijās. Kas tās par ķibelēm un uz kurām Skype versijām tās attiecas, Skype neatklāj, taču norāda, ka inženieri cītīgi strādā, lai izveidotu jaunus 'mega-supernodes' un pakalpojumi atkal būtu pieejami pilnā apmērā. Uz grupu video konferencēm gan nākšoties pagaidīt mazliet ilgāk.

 


Komentāri (2)
Zandis: Nu, vismaz labi, ka mix.lv nepazuda!
23/12/2010 12:01
Donalds Rotors: Vai tas ir jautājums, "kur palika skype?" Nu, kā tu, čali, nesaproti? - skypei pisda!
23/12/2010 12:33
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: