Krievijas kosmosa kuģis "Sojuz" dodas uz SKS
Publicēts 8. jūnijā, 2011.
Krievijas kosmosa kuģis "Sojuz", kurā ir pa vienam astronautam no ASV, Japānas un Krievijas, otrdienas vakarā startēja no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS).

 

Starts notika pulksten 23.12 pēc Latvijas laika, un lidojums norit normāli, paziņoja Lidojumu vadības centrs Maskavas apgabala Koroļovas pilsētā.

Kuģī ir amerikāņu astronauts Maiks Fosums, Krievijas kosmonauts Sergejs Volkovs un Japānas astronauts Satosi Furukava. Viņi pavadīs nākamo pusgadu SKS, kur jau atrodas Krievijas kosmonauti Aleksandrs Samokutjajevs un Andrejs Borisenko un amerikāņu astronauts Ronalds Garans.

Fosums un Volkovs ir lidojuši kosmosā arī iepriekš, bet Furukavam šis ir pirmais lidojums izplatījumā.

Kuģa savienošanās ar SKS ir paredzēta piektdienas naktī pulksten 0.22 pēc Latvijas laika.

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) plāno pēc mēneša veikt pēdējo daudzkārt izmantojama kosmosa kuģa (atspoļkuģa) startu. Par pēdējo atspoļkuģi, kas dosies kosmosa lidojumā, kļūs "Atlantis", un pēc šī lidojuma atspoļkuģu ekspluatācija tiks izbeigta.

Pēc ASV atspoļkuģu ekspluatācijas beigām Krievijas kosmosa kuģi "Sojuz" kļūs par vienīgo līdzekli cilvēku pārvadāšanai uz SKS.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: