Klēpjdatoru ražotāji pāries uz vienotām uzlādes iekārtām
Publicēts 7. jūlijā, 2010.
Taivānas klēpjdatoru ražotāji nolēmuši atbalstīt Elektrotehnikas un elektronikas inženieru institūta (IEEE) izveidoto barošanas avotu standartu, vēsta „Digitimes”.

Tas ļaus izstrādāt un turpmāk pāriet uz universālām barošanas iekārtām dažādiem klēpjdatoru modeļiem. Starp kompānijām, kuras vienojās par jaunā standarta atbalstu ir tādas kā Acer un Asustek. Bez tam, universālas barošanas iekārtas izveides ideju atbalstīja arī tādi uzņēmumi, kuri nodarbojas ar datoru salikšanu, kā Quanta Computer, Compal Electronics, Wistron, Pegatron Technology un Inventec.

 

Domājams, ka standarta barošanas iekārtu ražošana ļaus samazināt augsto tehnoloģiju atkritumus, kā arī atbrīvos ražotāju no nepieciešamības pievienot katram pārdodamam klēpjdatoram, planšetdatoram vai tīkla datoram uzlādes ierīci.

Klēpjdatoru ražošana nav vienīgā joma, kurā tiek veikts darbs lai izveidotu vienotu uzlādes ierīci. Analogi plāni ir arī mobilo tālruņu ražotājiem. 2009. gada oktobrī Starptautiskā elektrosakaru savienība apstiprināja Micro-USB standartu mobilo tālruņu uzlādes ierīcēm.

2010. gada pavasarī šī pati organizācija atzina par standartu arī korejiešu interfeisa kontaktu uzlādes ierīcēm. Dienvidkorejas kompānijas Samsung un LG kopā ieņem otro vietu pasaulē mobilo tālruņu ražošanas apjoma ziņā uzreiz aiz Nokia. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: