Kasperskis prognozē Android dominanci
Publicēts 16. februārī, 2011.
Krievijas drošības risinājumu kompānijas "Kaspersky Lab" dibinātājs Jevgeņijs Kasperskis otrdien prognozēja, ka interneta giganta "Google" izstrādātā operētājsistēma "Android" kļūs par dominējošo viedtelefonu tirgū, padarot ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmumu "Apple Inc." un Kanādas "Research in Motion" tālruņus "BlackBerry" par nišas spēlētājiem.

Kasperskis uzskata, ka ir "tikai viena kompānija, viena operētājsistēma, kas seko "Microsoft" 90.gadu stratēģijai, kas nodrošināja iespēju "Windows" kļūt par dominējošo personālo datoru operētājsistēmu.

"Ja "Apple", "BlackBerry" un "Microsoft" ātri nemainīs stratēģiju, es domāju, ka drīzumā mums būs tāda pati mobilo telefonu operētājsistēmas vide, kāda vērojama datoru tirgū," Barselonā notiekošā Pasaules Mobilā kongresa laikā žurnālistiem norādīja Kasperskis.

Viņš prognozē, ka "Android" beigās piederēs 80% pasaules viedtelefonu tirgus, "Apple iPhone" un "BlackBerry" dalot atlikušo daļu ar 10% katram.

Kasperskis uzsver, ka "Microsoft" mobilajiem telefoniem neizmanto stratēģiju cieši sadarboties ar izstrādātājiem, kas nodrošināja "Windows" veiksmi, taču tās vietā cieši kontrolē operētājsistēmu "Windows Phone 7", tāpat kā "Apple" rīkojas "iOS" gadījumā.

Jau ziņots, ka pērnā gada ceturtajā ceturksnī "Android" pārspēja Somijas mobilo telefonu ražotāja "Nokia" izveidoto platformu "Symbian" un kļuvusi par globālā viedtālruņu tirgus līderi.

"Google" viedtelefonu tirgus daļa pieaugusi no 8,7% līdz 32,5%, bet "Nokia" tirgus daļa sarukusi no 44% līdz 30,6%.

Tajā pašā laikā "Nokia" pagājušajā nedēļā paziņoja, ka noslēgusi vērienīgu stratēģisku partnerības vienošanos ar "Microsoft", kuras izstrādātā "Windows Phone" tagad kļūs par uzņēmuma galveno viedtelefonu operētājsistēmas platformu.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: