Kas tad īsti ir Lielie.lv ?
Publicēts 23. janvārī, 2010.
"Nē, nu, labie darbi ir labie darbi. Viss, kas tiek izdarīts kāda cita cilvēka labā, ir ļoti jauki un atbalstāmi. Par to vispār nav runas. Es tikai nesaprotu, kāds tam visam sakars ar Bērnu slimnīcu? Kāpēc Lielie.lv sevi piesaka kā ''mēs - bērnu slimnīcai''? Tam, ko viņi dara, nav nekāda sakara nedz ar bērnu slimnīcu, nedz Latvijas veselības aprūpi. Tam ir sakars ar Latvijas sociālo situāciju. Tātad, viņi izpalīdz, jeb atbalsta Latvijas nepilnīgo sociālā atbalsta sistēmu.

Tas ir pirmkārt.

Otrkārt. Tas, kas dara uzmanīgu ir, ka šiem cilvēkiem katastrofāli trūkst inteliģences. Viņi īsti neizprot, kas ir viņu kompetence un kas nav. Es nešaubos, ka tik parazitālā un demagoģiskā jomā kā PR (no kuras lielākā daļa organizācijas iniciatoru nāk), kurā, kā raksta Dita Arāja portālā politika.lv, ''tu dzīvo ar tā cilvēka sirdsapziņu, ko pārstāvi,'' viņi pieraduši tā manipulēt ar sabiedrības apziņu, melnu padarīt par baltu, un otrādi, ka tiešām varbūt kādā brīdī viņiem piemetas ''Dieva sindroms'' - sāk šķiet, ka viņi zina un spēj visu.

Bet tā tas ne tuvu nav. Augstākajā mērā smieklīgi un nožēlojami skan, ka cilvēki, kuri neko nesaprot no veselības aprūpes sistēmas un nekad šajā jomā nav neko sistēmiski saskārtojuši vai uzlabojuši pat ne par mata tiesu, publiski pauž tādus viedokļus kā ''slimnīcai beidzot jāsāk strādāt profesionāli'' u.tml.
Atvainojos, kas jūs tādi esat, lai mētātos ar šādām tukšām frāzēm?

Jūsu labdarībai ar slimnīcu nav vispār nekāda sakara. Ja vēlaties veikt labdarību un tai tiešām nav rakstā minētā pamata: politiskā labuma meklēšana uz slimu bērnu rēķina (kāds cinisms!), tad - lūdzu, dariet savus labos darbus, bet nemēģiniet izstādīt sevi par kompetentiem jomā, no kuras nesaprotiet absolūti neko.

Diez, kas varētu būt nākamā šīs pašmērķīgās lielmanības stadija: varbūt mācīs, kā ''ķirurgiem strādāt profesionāli''? Griezīs, šūs un ārstēs?

Nu, piedodiet! Lēts, prasts populisms. Tieši šī organizācijas aktivitāšu sadaļa liek ļoti nopietni aizdomāties, vai tikai rakstā paustajam nav daudz taisnības.
Šeit es gribu uzsvērt, ka sabiedrībai, tai skaitā dažādām sab. organizācijām, ir, protams, tiesības zināt, kā valsts iestādēs tiek tērēta nodokļu maksātāju nauda.

Lūdzu, celiet augšā BKUS dokumentus, pētiet tos, vaicājiet, ja kaut kas nav skaidrs un izsakiet savu viedokli par konkrētām pozīcijām, bet nepadariet sevi smieklīgus un lētus, kabinot sevi klāt bērnu slimnīcai kā kaut kādu pievienoto vērtību, kas jūs neesat, nedz arī kompetenci veselības aprūpē, kas jums nepiemīt ne mazākajā mērā."


Komentāri (1)
sinepe: muahaha
24/01/2010 20:58
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: