Kāds ir Samsung Chromebook
Publicēts 13. jūnijā, 2011.
Chrome operētājsistēmas izstrādes laikā diezgan lielam skaitam programmētāju un aplikāciju izstrādātāju interneta gigants Google piešķīra testa klēpjdatorus CR-48.

Tagad jau ir pieejami neatkarīgu ražotāju klēpjdatori, kas darbojas ar Chrome operētājsistēmu, un viens no populārākajiem ir Samsung Series 5 Chromebook, kas apgādāts ar Intel Atom N570 1.66 GHz procesoru. Kāda tad ir šī ierīce, ja to salīdzina ar CR-48, centies noskaidrot kāds remonta pakalpojumu uzņēmums Ifixit.

Inquirer raksta, ka Samsung Series 5 ir izskatīgs un lietotājam draudzīgs dizains, tas ir plānāks un ar labāku skārienjutīgo paneli nekā CR-48.

Abām ierīcēm ir atsevišķa mātesplate un datu ievades/izvades plate ar mini PCIe pieslēgvietām, kur pieslēgt WiFi karti, WWAN (wireless wide area network, kas izmanto mobilo sakaru operatoru tīklu) karti un flash atmiņu. Abiem datoriem ir identiska Intel NM10 videokarte.

Lielākās atšķirības - CR-48 ir izņemams operatīvās atmiņas modulis, savukārt Series 5 datoram tas (2GB DDR3) ir savienots ar mātesplati. Tāpat arī baterija - testu datoram to viegli var izņemt un nepieciešamības gadījumā nomainīt, kamēr Samsung Series 5 akumulators atrodas dziļi starp "dzelžiem".

Veiktspējas ziņā pārāks turpretim ir Samsung Series 5 Chromebook, jo tam ir divkodolu procesors ar divreiz lielāku L2 kešatmiņu nekā CR-48, kuram uzstādīts Atom N455 procesors ar vienu kodolu. SSD atmiņas diski gan abiem datoriem ir vienādi - ar 16 GB ietilpību.

Nobeiguma secinājums iFixit raksta, ka Samsung Series 5 labošanas ērtumu vērtē ar 6 ballēm no 10. Kā galvenās dienvidkorejiešu Chromebook priekšrocības tiek minēts, ka SSD, WiFi, WWAN un citas komponentes ir atsevišķi moduļi, ko viegli nomainīt, un ekrāns ir ērti izņemams. Kā trūkums turpretim tiek minētas plastmasīgās detaļas, kas ierīcei dod lētuma piegaršu, savukārt kā lielākie mīnusi tiek minēts iebūvētais RAM, ko nevar izņemt, un baterija, kuras izņemšanai nepieciešams atskrūvēt korpusu.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: